Politie Haaglanden

Persberichten 3 december

Haaglanden, 03-12-2006

Hennepkwekerij ontmanteld
Den Haag Op zaterdag 2 december omstreeks 19.35 uur trof de politie in een woning aan de Beresteinlaan een hennepkwekerij met 1007 planten aan. Alle planten zijn vernietigd. De Eneco sloot de stroom af, omdat deze voor de meter langs werd afgetapt. In de woning zijn geen personen aangetroffen. De politie kwam de hennepkwekerij op het spoor na een melding van een ingetrapte voordeur.

Fietsendief aangehouden
Den Haag Na een melding op zondag 3 december omstreeks 01.30 uur dat een man op het Leeghwaterplein een fiets probeerde te stelen, heeft de politie een 19-jarige Hagenaar aangehouden. De verdachte had de paal waar de fiets aan vaststond uit de grond getrokken en zo geprobeerd de fiets mee te nemen. Hij is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Zonder rijbewijs achter het stuur
Den Haag Surveillerende agenten hielden op vrijdag 1 december op de Neherkade een 47-jarige Haagse automobilist staande, omdat hij door het rode licht reed. Bij controle bleek dat de man een ontzegging van de rijbevoegdheid had. Voor beide feiten kreeg de Hagenaar proces-verbaal.

Voordeurruit ingeslagen
Den Haag De politie heeft op zaterdag 2 december omstreeks 20.30 uur een 53-jarige Hagenaar in zijn woning aan de Erasmusweg aangehouden nadat hij met een stok de voordeurruit van zijn buurman had ingeslagen. Tevens zou de verdachte zijn buurman hebben bedreigd. De man is voor verhoor overgebracht naar het bureau.

Auto-inbrekers aangehouden
Den Haag Op zaterdag 2 december omstreeks 03.30 uur meldde een alerte buurtbewoner dat de ruiten van twee in de Zuidwoldestraat geparkeerde autos werden ingeslagen. Naar aanleiding van het doorgegeven signalement hield de politie in de Orveltestraat twee Hagenaars van 20 en 21 jaar aan. Even later hielden agenten in de Zuidwoldestraat een 21-jarige Haagse automobilist staande, omdat in de melding de auto van de man werd genoemd. Met zijn toestemming werd de auto gecontroleerd. Op de achterbank werd inbrekerswerktuig aangetroffen. De man had ook geen identificatiebewijs bij zich. Ook hij werd overgebracht naar het bureau. Daar verklaarde hij dat hij een valse naam had opgegeven, omdat hij geen rijbewijs had.

Nog dertig dagen tegoed
Den Haag Op vrijdag 1 december omstreeks 19.45 uur hield de politie op de Benoordenhoutseweg een 50-jarige Haagse automobilist staande voor een alcoholcontrole. Bij ademanalyse blies de man 865 ugl. Na onderzoek bleek dat de man reed met een ongeldig verklaard rijbewijs en dat hij stond gesignaleerd voor dertig dagen onherroepelijke gevangenisstraf.

Onder invloed achter het stuur
Den Haag Surveillerende agenten hielden op zaterdag 2 december omstreeks 02.40 uur op de Bezuidenhoutseweg een 43-jarige Voorburgse automobilist staande omdat al slingerend bijna twee keer de stoep opreed. Bij ademanalyse blies de man 615 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en er werd proces-verbaal opgemaakt.

652 bestuurders rijden te snel
Den Haag Tijdens een snelheidscontrole op vrijdag 1 december tussen 17.00 en 23.00 uur op de Bezuidenhoutseweg kregen 200 bestuurders een proces-verbaal omdat zij sneller dan 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 94 km/u.
Op zondag 2 december werd tussen 13.30 uur en 23.00 uur op dezelfde locatie gecontroleerd. Nu hielden 452 bestuurders zich niet aan de toegestane maximum snelheid. De hoogst gemeten snelheid was 92 km/u.

Auto tussen tramrails
Den Haag Het negeren van een verkeersbord kwam een 27-jarige Haagse automobilist zaterdag 2 december duur te staan. De man zag omstreeks 20.30 uur op de Gevers Deynootweg te laat dat hij op de trambaan reed. Hierdoor raakte de auto beklemd tussen de rails met als gevolg: twee lekke banden, een gescheurde bodemplaat en diverse beschadigde traverse stangen. De auto is met behulp van een takeldienst weer op de rijbaan gezet.

Gewonde bij vechtpartij
Den Haag Een 39-jarige Hagenaar heeft diverse hoofdwonden en een gebroken arm opgelopen tijdens een vechtpartij in een uitgaansgelegenheid in de Papestraat op zondag 3 december omstreeks 05.40 uur. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis vervoerd. In verband met het incident heeft de politie twee 23-jarige Haagse vrouwen en drie Hagenaars van respectievelijk 26, 28 en 31 jaar aangehouden. De toedracht van het incident is nog onbekend. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Dieven aangehouden
Rijswijk De bewaking van een bedrijf aan de JC van Markenlaan zag vrijdagavond rond 19.30 uur twee Hagenaars van 24 en 52 jaar goederen uit de kelder in een busje laden. De beide mannen zijn werknemers van het bedrijf en probeerden goederen te stelen van hun werkgever. Beide verdachten zijn met een dagvaarding naar huis gestuurd.

Betrapt op winkeldiefstal
Wateringen - Het personeel van een doe het zelf speciaalzaak aan de Herenstraat zag vrijdagmiddag 1 december rond 16.00 uur een 35-jarige man uit Wateringen een hoge drukreiniger stelen. Hij had de doos uit de stelling gepakt en liep zonder te betalen de winkel uit. Drie medewerkers volgden de man en konden de doos afpakken. De verdachte rende weg, maar werd ingerekend door een agent in vrije tijd. Tijdens het wegrennen verloor hij een aantal goederen. Deze had hij bij andere winkels weggenomen. De verdachte kreeg proces verbaal.

Dronken en zonder verlichting
Naaldwijk De politie sprak zondagochtend 3 december rond 01.00 uur een 16-jarige jongen uit Naaldwijk aan, omdat hij zonder verlichting met de fiets over de Verdilaan reed. Hij reageerde erg vervelend en rook naar drank. Aan het politiebureau blies hij 455 ugl. Hij kreeg een proces verbaal voor het rijden onder invloed en een bekeuring voor de verlichting.

Wildplasser schopt tegen taxi
Naaldwijk De politie gaf zondagochtend 3 december rond 02.30 uur een 20-jarige wildplasser uit Wateringen een bekeuring, omdat hij tegen de gevel van een bank aan de Verdilaan stond te plassen. Hierna ging de verdachte op zoek naar een taxi. Toen hij die niet snel genoeg kreeg, sprong hij er voor één. Toen de chauffeur hem aansprak, schopte hij tegen de flank van de auto. Dit allemaal in het zicht van de politie. Ook hiervoor kreeg hij een proces verbaal.

Glaasje op, laat je rijden
Wassenaar Een 16-jarige jongen uit Wassenaar werd zaterdagochtend 2 december rond 02.00 uur betrapt op het rijden op een bromfiets zonder helm. De politie zag hem over de van Zuylen van Nyeveltstraat rijden en spraken hem aan. Zij roken een sterke alcohollucht. Aan het politiebureau blies de jongeman 440 ugl. Hij kon met een proces verbaal op zak naar huis.

Rit eindigt tegen boom
Wassenaar Dat rijden met drank op niet verstandig is, weet nu ook een 64-jarige man uit Wassenaar. De man reed zaterdagavond 2 december rond 20.30 uur eerst over een middengeleider, vervolgens reed hij een verkeerspaal plat en hij kwam uiteindelijk tot stilstand tegen een boom op de van Duivenvoordelaan. Hij raakte niet gewond, maar blies aan het politiebureau 995 ugl. Hij kreeg een proces verbaal.

Taxichauffeur in hand gestoken
Leidschendam Na een taxirit op zaterdagochtend 2 december rond 05.30 uur, wilde een 37-jarige taxichauffeur afrekenen met zijn klant op de Prins Johan Willem Frisolaan. De klant stak het slachtoffer met een scherp voorwerp in zijn hand en vluchtte weg. Het signalement van de verdachte is een forse getinte man met een bol gezicht en krullend haar. Hij is ± 1.80 lang en droeg een zwarte jas. Mensen die getuigen zijn geweest van dit incident kunnen contact opnemen met de recherche van politiebureau Leischendam-Voorburg, via 0900-8844.

Voetganger geschept door auto
Zoetermeer Vermoedelijk door beslagen autoruiten en een slok teveel op schepte een 21-jarige automobiliste uit Zoetermeer zondagochtend 3 december rond 02.30 uur een voetganger. Zij reed met haar auto over de Amerikaweg en zag een 16-jarige voetganger over het hoofd. Het slachtoffer is met onbekend letsel vervoerd naar het ziekenhuis. De verdachte was beginnend bestuurder en blies aan het politiebureau 135 ugl. Hiervoor krijgt ze een punt aftrek op haar rijbewijs. De politie heeft de aanrijding in onderzoek.

Inbreker overlopen
Pijnacker Een 35-jarige man uit Pijnacker betrapte vrijdagavond rond 18.30 uur een inbreker in zijn woning aan de Etty Hillesumsingel. De verdachte had al meerdere kasten doorzocht en vluchtte na het zien van het slachtoffer met diverse gestolen goederen via het raam naar buiten. Getuigen van deze inbraak kunnen contact opnemen met de recherche van politiebureau Pijnacker via: 0900-8844.

Inbrekers opgepakt
Den Haag In een woning aan de Naaldwijksestraat is zaterdagavond 2 december rond 19.15 uur ingebroken. Een getuige zag de verdachten inbreken en alarmeerde de politie. Door een goed signalement konden vier Haagse verdachten tussen de 18 en 21 jaar oud in de omgeving worden aangehouden. Op een andere locatie werd een tas met inbrekerswerktuig aangetroffen. De politie onderzoekt de inbraak.