Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten zondag 3 december 2006

Zaanstreek-Waterland, 03-12-2006

Aanhoudingen voor drugshandel Wormer, 1 december 2006 Een politieonderzoek naar drugshandel heeft vrijdagavond geleid tot de aanhouding van een 28-jarige man en een 19-jarige vrouw uit Wormer. De politie startte het onderzoek op basis van een tip. Vrijdagavond werd met behulp van een drugshond de woning van het duo doorzocht. Daarbij werden rond de 80 wikkels cocaïne en een paar honderd gram wiet aangetroffen. Verder was er een ruimte ingericht als hennepkwekerij. De politie heeft de drugs in beslag genomen en de twee verdachten aangehouden en in verzekering gesteld. De politie zet het onderzoek voort.

Autokraker aangehouden Koog aan de Zaan, 1 december 2006, 22:43 uur Een inwoner van Koog aan de Zaan heeft vrijdagavond een 15-jarige Amsterdammer overgedragen aan de politie. De jongen wordt ervan verdacht een navigatiesysteem uit de auto van de man te hebben gestolen die op het Spoorland geparkeerd stond. De 40-jarige gedupeerde werd door buren gewaarschuwd dat zij het geluid van een autoalarm hadden gehoord en twee jongens hadden zien wegrennen. Bij de auto aangekomen bleek een ruit ingeslagen en het navigatiesysteem verdwenen. Met een groepje mensen ging de man in de omgeving op zoek naar de daders. Op station Koog-Bloemwijk troffen zij twee jongens aan die voldeden aan het signalement, en waarvan één het navigatiesysteem in z'n handen hield. Deze jongen werd in de kraag gevat, de andere kon ontkomen. De verdachte werd overgedragen aan de politie, overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld.

Winkeldieven op heterdaad betrapt Zaandam Ook afgelopen weekend hebben politiemensen in het centrum van Zaandam weer diverse winkeldieven op heterdaad betrapt. Vrijdagmiddag verliet een 37-jarige vrouw uit Assendelft een warenhuis aan de Gedempte Gracht zonder de kleding en sierraden die ze had meegenomen af te rekenen. Een half uur later vatten politiemensen een 46-jarige man zonder vaste woonplaats in de kraag die uit een ander warenhuis 17 dvd's had weggenomen. Zaterdagmiddag werden een 37-jarige vrouw uit Purmerend en een 33-jarige vrouw uit Edam betrapt met niet afgerekende kleding en sierraden uit drie verschillende winkels. Kort daarna kon op basis van een door winkelpersoneel opgegeven signalement een 28-jarige Zaandammer worden aangehouden op de Bloemgracht. De man was even daarvoor een winkel aan de Westzijde uitgerend met een paar handschoenen.

Man bedreigt buurman met kapmes Zaandam, 1 december 2006, 23:53 uur De politie heeft vrijdagavond een 20-jarige Zaandammer aangehouden die zijn buurman zou hebben bedreigd met een kapmes. Nadat het 23-jarige slachtoffer bij de verdachte had aangebeld in verband met geluidsoverlast, ontstond een woordenwisseling. Daarbij zou de verdachte een kapmes tevoorschijn hebben gehaald en hiermee hebben gedreigd. De 20-jarige man werd door de politie overgebracht naar het bureau. Tevens nam de politie een kapmes en een dolk in beslag die in de woning van de verdachte werden aangetroffen.

Vier jongens aangehouden voor vernieling Wormer, 2 december 2006, 00:56 uur De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Florastraat vier jongens in de leeftijd van 17 tot 19 jaar uit Wormer aangehouden wegens vernieling. De politie werd gewaarschuwd door een getuige die had gezien dat de jongens met een fiets gooiden. Het rijwiel raakte daardoor flink beschadigd. De jongens werden overgebracht naar het politiebureau en voor de nacht ingesloten.

Aanhouding wegens drugsbezit Purmerend, 2 december 2006, 01:42 uur Een medewerker van een café aan de Koemarkt heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 19-jarige Purmerender aangehouden omdat hij een wikkel met cocaïne bij zich had. De medewerker zag de verdachte uit het damestoilet komen en vertrouwde het niet. Bij fouillering kwam de wikkel tevoorschijn en werd de politie gewaarschuwd. De Purmerender werd overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.

Rijbewijs kwijt Oostzaan, 2 december 2006, 21:07 uur De politie heeft zaterdagavond het rijbewijs van een 50-jarige vrouw uit Breda ingevorderd nadat zij tegen een lantaarnpaal was gebotst. De automobiliste nam vanaf de A8 de afslag Zaandam-Oostzaan toen zij de macht over het stuur verloor en de berm inreed. De blaastest ter plaatse wees uit dat de vrouw teveel gedronken had. Aan het bureau bleek dat ruim drie keer zoveel te zijn dan is toegestaan. Daarop werd haar rijbewijs ingevorderd en werd proces-verbaal opgemaakt. De vrouw raakte bij het ongeluk niet gewond.

Aanhoudingen voor vernieling Monnickendam, 3 december 2006, 05:44 uur Met hulp van een getuige heeft de politie in de nacht van zaterdag op zondag twee mannen van 18 en 19 jaar uit Monnickendam aangehouden wegens vernieling. De getuige zag dat de jongens met stoeptegels een tweetal lantaarnpalen vernielden en hield het duo in de gaten terwijl hij de politie waarschuwde. De politie heeft het tweetal aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.