Politie Drenthe

Zondag

Hoogeveen, 03-12-2006

Politie onderzoek tasjesroof

ASSEN - De politie is een onderzoek gestart na een brutale tasjesroof. Een 59-jarige vrouw uit Assen fietste zaterdag over de Nobellaan van het centrum naar huis. Rond 16.20 uur reed zij ter hoogte van de apotheek toen een jonge man naast haar kwam fietsen. Deze griste haar handtas uit het mandje dat zij voor zich op de fiets had. De jonge man is weggefietst de Talmastraat in. De vrouw heeft geprobeerd om de man achter na te fietsen. Zij heeft hard geroepen in de hoop dat omstanders haar zouden horen. Helaas heeft zij de man niet bij kunnen houden. In de tas zat, naast sleutels, haar portemonnee.

Signalement: Kleine man, getinte huidskleur, vermoedelijk 20-25 jaar oud. Kort donker haar. Donker kleurige jas en broek. Heeft u informatie over deze zaak geeft dit door aan de politie via 0900-8844 (06-204248)

Snelrecht voor vernieler
MEPPEL Een 18-jarige knaap uit Hasselt heeft een bekeuring van 130,-gekregen voor de vernieling die hij heeft gepleegd. De jongen was samen met vier anderen in de nacht van zaterdag op zondag op stap in Meppel. Tegen drie uur werd door de taxiwacht bij de politie gemeld dat een taxibus werd vernield. Daarop is de politie direct ter plaatse gegaan en heeft op basis van het signalement het vijftal, afkomstig uit Hasselt en Zwartsluis, kunnen aanhouden. Op het bureau blekende één van de vijf de vernieling. (06-204361)

Twee brievenbussen opgeblazen
HOOGEVEEN Zaterdag aan het begin van de avond werd de brievenbus bij het winkelcentrum de Weide opgeblazen door zwaar vuurwerk. De politie heeft de post veiliggesteld. Zondagochtend tegen kwart voor zes is ook de brievenbus in de Bethesdastraat opgeblazen. De kapotte en intacte poststukken zijn door de politie meegenomen. Heeft u informatie die kan helpen bij het oplossen van deze zaken. Neem dan contact op met de politie via 0900-8844.(204291/394)

Winkeldieven gepakt
SMILDE Door het personeel van een winkel aan de Veenhoopsweg werd zaterdagmiddag een 20-jarige man betrapt toen hij een bak met mosselen meenamen zonder te betalen. De man is aan de politie overgedragen. Na verhoor bleek dat de man, zonder vaste woon of verblijfsplaats, de dag daarvoor ook een winkeldiefstal had gepleegd in de plaats Assen. De man heeft een dagvaarding gekregen en moet zich voor de rechter verantwoorden. (06-204196)

EMMEN Een 61-jarige vrouw uit Emmen heeft een bekeuring van 130,- gekregen. Voor het stelen van een aantal pakken frisdrank zaterdagmiddag bij en winkel aan de Baander. (06-204202)

Snelle jongens gepakt
VATHERMOND / BUINEN Het verkeershandhaving team heeft zondagnacht twee rijbewijzen ingevorderd van bestuurders die de snelheid extreem hebben overschreden en daarmee zeer gevaarlijke situaties voor ander weggebruikers creëren. De politie heeft het rijbewijs van een 34-jarige man uit Onstwedde ingevorderd. De man werd geklokt op de Drentse Mondenweg met een snelheid van 142 km/uur, hier is 80 km/uur toegestaan.

Ook werd dezelfde zondagochtend bij Buinen op de N374 het rijbewijs van een 39-jarige bestuurder uit Mijdrecht ingenomen. De man reed 151km/uur (na correctie) waar 100km/uur is toegestaan. (06-204362/363)

Dagvaarding na mishandeling

ASSEN De politie heeft in overleg met het Openbaar Ministerie een 23-jarige Assenaar een dagvaarding gegeven na een mishandeling. De man trapte zondagmorgen een fiets omver op de Nieuwehuizen. Toen hij hierop aangesproken werd reageerde hij agressief en gaf de 20-jarige aangever een klap in het gezicht. Deze man alarmeerde de politie. Op basis van het signalement kon de verdachte worden aangehouden. (06-204381)

Vernielers gepakt
NIEUW DORDRECHT Bij de politie werd zondagmorgen melding gedaan van vernieling van aanplakborden van politieke partijen in de Oranjedorpsstraat. Vier jongeren uit Nieuw Dordrecht in de leeftijd van 16 en 17 jaar zijn aangehouden voor de vernieling. De jongens hadden de borden uit de grond getrokken. Bekeken wordt nog of de zaak in het casusoverleg wordt besproken of dat het blijft bij een bekeuring voor baldadigheid. (06-204357)

Vuurwerkgooiers gepakt
HOOGEVEEN De politie heeft twee vuurwerkgooiende knapen (18 en 19 jaar) aangehouden. De twee liepen samen met nog een vriend zondagmorgen in alle vroegte door de Mantighstraat richting Zanderhof. Bij fouillering bleken de twee vuurwerk op zak te hebben. Beiden krijgen een bekeuring. Het afsteken van vuurwerk is alleen toegestaan tijdens de jaarwisseling van 31 december 10.00 uur 's ochtends tot 1 januari 02.00 uur 's ochtends. Afsteken of voorhanden hebben buiten deze tijden kan worden bestraft met een geldboete. Lees meer over vuurwerk ga via Vraagbaak naar Afsteken vuurwerk. (06-204392)

Controle milieu en verkeer

COEVORDEN - Zaterdag heeft de politie in Zuidwest Drenthe een milieu/verkeerscontrole gehouden. Verschillende bestuurders werden bekeurd voor het niet bij zich hebben van een rijbewijs, het niet dragen van de gordel, kleven (te weinig afstand houden tot de voorganger) en niet handsfree bellen. Ook is er op verschillende locaties grenscontrole gehouden. Extra aandacht was er voor vuurwerkoverlast. De controles zijn uitgevoerd in Schoonebeek, Klazienaveen, Nieuw Amsterdam, Veenoord, Emmen, Erica en Coevorden.

(06-204420)

Stiekem auto geleend
ZWARTEMEER De politie heeft het rijbewijs van een 19-jarige knaap uit Zwartemeer ingevorderd. De jonge bestuurder had zonder toestemming de auto van zijn ouders geleend. Zondagmorgen tegen kwart voor vier reed de jongen met een kompaan over het Verlengde Echtenskanaal NZ. De jongen verklaarde dat hij plotseling moest remmen voor een overstekend beest, hiervan schrok hij zo dat hij begon te slingeren en tegen verschillende bomen reed. De auto is afgesleept. In het ziekenhuis is een bloedproef afgenomen. De jongen verklaarde zelf enkele glazen bier te hebben gedronken. (06-204380)

Onderzoek na insluiping
ASSEN De politie onderzoekt een insluiping bij een dame op leeftijd aan de Einsteinlaan. De vrouw 88-jaar heeft rond 17.00 uur een vrouw binnen gelaten die met een smoes de vrouw aan de praat hield. Uit de woning zijn onder andere sierraden gestolen. (06-204257)

Dronken achter het stuur

KOEKANGE Zondagmorgen heeft de politie een 23-jarige automobilist uit Koekange aangehouden. De man reed over het Prinsenplein met zijn auto. De man viel op omdat hij om 05.00 uur s ochtends geen licht aan had. Bij de blaasproef bleek dat de bestuurder, met 665 µg/l (1,7 promille), te veel drank op had. Het rijbewijs is ingevorderd de man moet zich voor de rechter verantwoorden. (06-204388)

Politie verricht aanhoudingen in het kader van huiselijk geweld

DRENTHE De politie heeft zaterdag en zondag op verschillende plaatsen verdachten van huiselijk geweld aangehouden. Onder andere werd een 40-jarige inwoner uit Coevorden aangehouden na melding van mishandeling en bedreiging van zijn 43-jarige vriendin. In Assen werd een 32-jarige Assenaar aangehouden na onenigheid met zijn vriendin. In Schoonoord werd een 38-jarige man aangehouden. De man nam zijn dochter weg bij de woning van zijn 34-jarige ex-vriendin. Een omgangsregeling is door de rechter nog niet vastgesteld. (06-204285/271/165)

Auto over de kop
ASSEN Een 34-jarige automobilist uit Smilde is zaterdagmiddag door de politie aangehouden. De man reed in een auto die niet verzekerd was, en zijn rijbewijs was al eerder ingevorderd. De man zat met drank op achter het stuur (765 µg/ 1,9 promille). De politie kwam in actie na de melding dat de 34-jarige automobilist met zijn voertuig over de kop was geslagen. De man reed over de Diepstroeten. Hij verklaarde dat de wielen in de berm kwamen, de auto slipte en vervolgens meerder malen over de kop sloeg. De auto kwam in een sloot tegen een boom tot stilstand. De man is door ambulancepersoneel nagekeken, maar had geen verder behandeling nodig. (06-204259)

HOOGERSMILDE Een 30-jarige man uit Kollum sloeg zaterdagmiddag ook met zijn auto over de kop. De man droeg een gordel en kon het voertuig ongedeerd verlaten. De man reed richting Geeuwenbrug over de Rijksweg N371 en kwam na de grensovergang in de berm, door de correctie sloeg de auto om. (06-204263)

Even afgeleid, auto in de sloot

PESSE De politie kreeg tegen vier uur zaterdagmiddag melding van een auto die over de kop was geslagen. Op de N375 bij Pesse lag de auto bijna direct na de afslag in de sloot. De bestuurster een 21-jarige vrouw uit Meppel wilde een appeltje pakken. Daardoor ging zij in de flauwe bocht bijna rechtdoor. Haar medepassagier een 50-jarige man uit Meppel probeerde nog bij te sturen. De bestuurster raakte de macht over het stuur kwijt en belandde met auto en al in de sloot. Beide inzittenden hebben flink spierpijn. De vrouw heeft een licht hersenschudding. (06-204239)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Dana Kragten, tel. 0592 - 36 1280.