Politie Twente

Persberichten Politie Twente

Naam Kadir Yildirim en Rosita de Vries: 053-4555588

Bestuurders aangehouden voor rijden onder invloed

Twente

Tijdens reguliere controles door de politie Twente zijn in de nacht van vrijdag 1 op zaterdag 2 december, zes bestuurders aangehouden voor het rijden onder invloed. Het zijn vijf automobilisten en een bromfietsster. Drie automobilisten zijn beginnende bestuurders.

Goor

Op zaterdag 2 december om 1:30 uur heeft de politie op de Enterseweg in Goor, een 17-jarige bromfietsster uit Enter aangehouden op verdenking van alcohol gebruik.
Aanleiding voor de controle was dat haar passagier geen helm droeg. Bij het zien van de politieauto is hij van de brommer gesprongen en weggerend. Toen de agenten haar hierover aanspraken roken zij een sterke alcohollucht. Op het politiebureau was de uitslag van de ademanalysetest 1,7 promille. Rond 2:30 uur mocht ze naar huis met een rijverbod van 10 uur en een beschikking. Proces-verbaal wordt opgemaakt, ook de passagier kan een beschikking verwachten. (06160617)

Rijssen

Omdat een 37-jarige bestuurder uit Rijssen, niet mee wilde werken aan een blaastest, is hij om 1:40 uur op de Van den Broekestraat aangehouden en overgebracht naar het bureau. Op het bureau werkte de man mee en het ademanalyseapparaat wees 2,8 promille uit. Hij kon om 3:30 uur het bureau weer verlaten. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt.
(06160624)

Hengelo

Tijdens een snelheidscontrole aan de Oldenzaalsestraat rijdt een 42-jarige Hengeloer, 69 km/u terwijl 50 km/u is toegestaan. De politie geeft de man een stopteken om hem proces-verbaal aan te zeggen. Als de bestuurder stopt en de agenten hem aanspreken zien ze dat hij bloeddoorlopen ogen heeft en vernemen een alcohollucht. De blaastest geeft een positief resultaat en om 4:30 uur wordt de man aangehouden en overgebracht naar het bureau voor een test op het ademanalyseapparaat. Hier blaast hij 0,8 promille. Met een rijverbod, een snelheidsboete en een proces-verbaal mag hij om 5:30 uur het bureau weer verlaten. (06160659)

Almelo, Losser, Hengelo

Drie beginnende bestuurders zijn hun rijbewijs kwijt omdat ze met te veel alcohol op toch hun auto bestuurden.
In Almelo werd een 19-jarige Almeloer om 2:05 uur op het Rondeel aangehouden en overgebracht naar het bureau waar hij 0,8 promille blies. Hij mocht om 3:45 uur het bureau weer verlaten, Proces-verbaal wordt opgemaakt. (06160634)

In Hengelo werd om 4:53 uur een 22-jarige Hengeloer op de Elsbeekweg aangehouden op verdenking van te veel alcoholgebruik. Hij blies op het politiebureau 1,5 promille en mocht met een proces-verbaal om 5:56 uur het bureau weer verlaten. (06160662)

In Losser werd ook een beginnende bestuurder aangehouden. Hier gaat het om een 21-jarige man uit Diepenheim die om 5:00 uur over de Hogeweg in Losser reed. Op het ademanalyseapparaat aan het bureau blies hij 0,8 promille. Hij mocht om 6:20 uur het bureau weer verlaten en ook hij kreeg een proces-verbaal. (06160669)

Politie kan verdachte aanhouden dankzij alert slachtoffer

Enschede

Op zaterdag 2 december omstreeks 1:30 uur is een 36-jarige Enschedeer in zijn woning aan de Kolibrievlinder aangehouden. Dit omdat hij met een alcoholpromillage van 1,9? twee aanrijdingen heeft veroorzaakt en is doorgereden. De eerste aanrijding vindt plaats aan de Lipperkerkstraat waar hij een auto van achteren aanrijdt en doorrijdt. De bestuurder van de aangereden auto zet de achtervolging in en ziet dat de auto aan de Heidevlinder een verkeersbord uit de grond rijdt. Als de auto stopt voor een woning aan de Kolibrievlinder, belt het slachtoffer de politie, waarop de aanhouding volgt. Om 4:00 uur mag de verdachte weer naar huis. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij mag zich voor de rechter verantwoorden. Proces-verbaal is opgemaakt. (06160619)

Zakkenrollen

Enschede

Op zaterdagmiddag 2 december zijn zeven personen slachtoffer geworden van zakkenrollerij.
Alle zeven misten hun portemonnee terwijl zijn op de markt, HJ van Heekplein, aan het winkelen waren. Een 69-jarige Duitse vrouw uit Lingen, die zelf ook slachtoffer is, kon een goede omschrijving geven van de dader.
Het gaat om een jonge vrouw van ongeveer 20 a 25 jaar, ongeveer 1.65 lang met haar zwarte haar in een lange paardenstaat. De verdachte droeg een donkere driekwart jas en een donkere broek.
Hoewel de politie direct na de melding op zoek is gegaan naar de dader, werd zij niet meer aangetroffen.
Bent u ook slachtoffer van zakkenrollen of herkent u de dader, neemt u dan contact op met de politie van Enschede binnenstad via telefoonnummer: 0900-8844. (06160853)

Winkeldiefjes aangehouden

Enschede

Het winkelpersoneel van een winkel aan De Heurne heeft op zaterdag 2 december omstreeks 14:30 uur, twee jonge winkeldievegges aangehouden en overgedragen aan de politie.
Het gaat om twee meisjes afkomstig uit Markelo van 14 en 17 jaar. De jongste had een aantal ringen om gedaan, de oudste had 10 buttons en een kaars in haar tas gedaan, samen wilden ze zonder te betalen de winkel weer verlaten. Nadat de ouders in kennis gesteld waren mochten de meisjes om 18:24 uur mee naar huis. Naast een gele kaart en een winkelontzeggingen, zullen ze zich voor de rechter moeten verantwoorden.(06160834)

Klant aangehouden voor mishandeling juwelier
Almelo
De politie van Almelo heeft op zaterdag 2 december om ongeveer 13:00 uur een 29-jarige Almelose aangehouden in een juwelierszaak aan de Passage. De Almelose was het oneens met de verkoper over de lengte van haar gekochte ketting en wilde haar geld terug. Toen ze een tegoedbon kreeg begon ze te schreeuwen en werd dusdanig agressief dat ze de 57-jarige verkoper te lijf ging. Daarop werd gelijk de politie gebeld die haar vervolgens heeft aangehouden en overgebracht naar het bureau.
Omstreeks 16:30 uur kon ze het bureau weer verlaten, proces-verbaal is opgemaakt. (06160776)

Verdachte looddiefstallen aangehouden
Enschede
Omdat er in de omgeving van de Spechtstraat veelvuldig diefstallen van ijzer en lood worden gepleegd, surveilleerden politieagenten in de nacht van 2 december omstreeks 2:50 uur in de wijk.
Toen zij in de Koolmeesstraat reden zagen ze een manspersoon die plotseling bij het zien van de politieauto begon te rennen. Na een korte achtervolging is de man aangehouden en op de vraag waarom hij wegrende en waarom hij smerige handen had, vertelde hij spontaan dat hij lood had gestolen uit het verzorgingshuis aan de Spechtstraat, waarop dit moment een verbouwing plaats vindt.
Op weg naar het politiebureau wees hij de plek aan waar hij het lood had verstopt, om het later naar zijn eigen schuur te brengen. Meerdere opgerolde stukken lood lagen in de bosschages aan de zijde van het voormalig taxibedrijf eveneens gelegen aan de Spechtstraat. Dit lood is in beslaggenomen. Omdat de verdachte aangaf dat hij dit in zijn schuur wilden leggen, heeft de politie zondagmorgen omstreeks 8:00 uur zijn schuur doorzocht. In de schuur troffen de agenten meerdere stukken lood aan maar ook twee fietsen die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. De verdachte is in verzekering gesteld in afwachting van de uitkomst van het onderzoek. (06161046)

---- --