Politie Gelderland-Zuid

Politie op zoek naar woninginbreker in Culemborg

Culemborg, 03-12-2006 o De politie is op zoek naar een woninginbreker die in de vroege ochtend van zondag 3 december in twee woningen in Culemborg heeft ingebroken en bij een derde woninginbraak mogelijk gestoord is.

Omstreeks 05.55 uur wordt de bewoner van een huis aan de Molenwal wakker van een geluid. Hij gaat polshoogte nemen. Hij ziet dan een man met een zaklamp bij het achterraam van zijn woning staan. Deze gaat er snel vandoor. Het signalement van de man is: blanke man van midden twintig. Hij was gekleed in een zwarte jas met capuchon en op de capuchon zat een lichte bontkraag. Uit onderzoek blijkt er nog niet ingebroken is in de woning.

Omstreeks 06.45 hoort een bewoner van een woning aan de Prijssestraat een klap. Hij schenkt daar op dat moment geen aandacht aan. Als hij omstreeks 08.30 uur beneden in zijn woning komt blijkt er ingebroken te zijn. De dief is er vandoor met sieraden en geld.

Omstreeks 07.45 uur hoort een bewoner van de Voet van Oudheusdenlaan geluid beneden in zijn woning. Als hij even later beneden gaat kijken blijkt er ingebroken te zijn. Vooralsnog wordt er niets vermist. (06)