2e persbericht van zondag 3 december 2006

Eindhoven, 03-12-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie houdt verdachte gewapende overval aan

Op de Vestdijk is zondagmiddag rond 12.15 uur een 46-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Zij zou zaterdag rond 17.10 uur een gewapende overval hebben gepleegd bij een winkel aan de Kruisstraat. Bij het sluiten van de winkel bedreigde zij een medewerkster van de winkel met een vleesmes. Ze greep de medewerkster bij de keel en eiste geld. Toen collegas van het slachtoffer de winkel binnenkwamen ging de vrouw er vandoor zonder buit. Aan de hand van het signalement kon zij zondag worden aangehouden.

Eindhoven: Politie houdt man aan voor mishandeling

In zijn woning in Woensel Zuid is zondag rond 15.30 uur een 50-jarige man aangehouden. Hij wordt er van verdacht eerder die dag zijn 38-jarige vriendin te hebben mishandeld. Hij drukte haar keel dicht en sloeg haar tegen het hoofd. De man is de cel ingegaan voor verder onderzoek.

Helmond: Politie houdt man aan voor mishandeling

In zijn woning in Helmond West is zondag rond 11.30 uur een 28-jarige man aangehouden. Hij zou eerder die ochtend zijn 27-jarige ex-vriendin hebben mishandeld en bedreigd. Hij sloeg haar in het gezicht en greep haar bij de keel. De man is meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek. Hij is na verhoor heengezonden.

Asten: Gewonden bij verkeersongeval

Bij een verkeersongeval op de A67 zijn zondagochtend rond 4.00 uur drie personen gewond geraakt. Een 18-jarige bestuurder van een personenauto uit s-Hertogenbosch raakte door nog onbekende oorzaak met zijn auto van de weg in de linkerberm. Daarna kwam hij weer de rijbaan op en kwam hij aan de rechterzijde van de weg terecht waar hij door een sloot reed. Uiteindelijk kwam hij tot stilstand in het midden van de rijbaan. Een 26-jarige bestuurder van een personenauto uit Gemert zag te laat dat de auto stil stond op de weg en kon deze niet meer ontwijken. Na de botsing kwam zijn voertuig tot stilstand op de vluchtstrook. Een 39-jarige man uit Eindhoven zag de autos op de rijbaan staan en kon deze ontwijken. Een 36-jarige Britse bestuurder van een personenauto probeerde eveneens uit te wijken maar raakte daarbij de achterkant van de Eindhovenaar en de auto van de man uit s-Hertogenbosch. Twee inzittenden van de bestuurder uit s-Hertogenbosch zijn met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis. De Britse man is later met rugklachten naar het ziekenhuis gegaan.

Beek en Donk: Vrouw gewond bij verkeersongeval

Zondagochtend rond 11.00 uur is een 77-jarige vrouw uit Beek en Donk gewond geraakt bij een ongeval. Een 35-jarige vrouw uit Gemert reed in haar auto over de Lieshoutseweg. Bij de oversteekplaats aan de Irisstraat fietste de vrouw uit Beek en Donk plotseling de Liehoutseweg op. De automobiliste kon haar niet meer ontwijken. De vrouw is met letsel aan haar onderbeen en verwondingen aan het hoofd overgebracht naar het ziekenhuis.

Deurne: Sieraden en geld weg bij inbraak

Bij een woning aan de Gender is tussen zaterdag 19.30 en zondag 7.00 uur ingebroken. Een raam werd vernield. Sieraden, een trui en een onbekend geldbedrag werden weggenomen.

Hapert: Politie houdt verdachten aan na vechtpartij

Bij een bungalowpark zijn zondagochtend rond 0.50 uur een 35- jarige man, een 33-jarige man en een 41-jarige vrouw uit Gorinchem aangehouden. De drie zouden betrokken zijn geweest bij een vechtpartij in een horecagelegenheid op het park. Zij zouden een 17-jarige vrouw, een 22-jarige vrouw en een 22-jarige man uit Dongen geslagen hebben. De drie zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Heeze: Inbraak woning

Tussen zaterdag 21.30 en zondag 6.30 uur werd ingebroken bij een woning aan de Jan Steenlaan. Een ruit werd ingeslagen. Een tv, een dvd, sieraden , enkele beelden, tientallen pc-spellen en een digitale camera werden buitgemaakt.

Son: Politie houdt jongeren aan voor mishandeling

In twee woningen in Son zijn zaterdagmiddag vijf jongeren aangehouden (een jongen van 16, een jongen van 17 en twee jongens van 15 jaar uit Son en een 16-jarig meisje uit Valkenswaard). De vijf worden er van verdacht betrokken te zijn bij de mishandeling van enkele jongeren uit Eindhoven. De groep met ongeveer twaalf Eindhovense jongeren bevond zich op de Europalaan in Son toen zij werden aangevallen door de verdachten. De verdachten gooiden met stenen, sloegen met fietskettingen en een honkbalknuppel. Enkele Eindhovense jongeren konden ontkomen. Drie van hen raakten lichtgewond.

De vijf verdachten verzetten zich hevig bij hun aanhouding. Het meisje schopte en krabde een agent. De ruit van een politiebusje werd door de verdachten vernield. De vijf zijn ingesloten en worden dinsdag voorgeleid aan de Rechter-commissaris. Een zesde aanhouding wordt verwacht. Uit verklaringen van de verdachten blijkt dat er sprake zou kunnen zijn van een racistisch motief. De politie doet hier onderzoek naar.

Veldhoven: Geld weg bij inbraak

Tussen zaterdag 17.30 en zondag 11.15 uur is ingebroken bij een horecagelegenheid aan de Kapelstraat-Zuid. Een deur werd opengebroken. Een geldbedrag van enkele tientallen euros werd uit de kassa weggenomen. Daarnaast werd een computerscherm buitgemaakt.