Politie Twente

Persberichten Politie Twente 3 dec 2006

Naam Kadir Yildirim en Rosita de Vries: 053-4555588

Vader slachtoffer aanrijding aangehouden Nijverdal
Bij een eenzijdige aanrijding zaterdagnacht 2 december omstreeks 22:15 uur aan de Godfried Bomansstraat te Nijverdal waarbij een bestelauto eerst een boom heeft geraakt, dan een lantarenpaal en op de zijkant belandde, moest de weg voor alle verkeer afgezet worden. Terwijl de politieagenten middels hun voertuigen met zwaailichten de weg afzetten, komt een personenauto aangereden die naar de plek van de aanrijding wil. Het is de 64-jarige vader van het slachtoffer. Als de politie hem de toegang weigert wordt hij erg boos en begint de agenten te beledigen. Hierop proberen de agenten de man te kalmeren, ook zijn 27-jarige zoon, het slachtoffer van de aanrijding, probeert zijn vader tot bedaren te brengen door te zeggen dat alles goed met hem is. De vader blijft echter volhouden dat hem doorgang verleend moet worden. Op vorderingen van de politie dat de man afstand moet houden en het onderzoek niet moet belemmeren, begint de man de agenten te bedreigen. Hierop is de man aangehouden.Omdat hij niet meewerkt wordt hij geboeid afgevoerd naar het politiebureau. Daar is hij ingesloten. Zondagmiddag 3 december mag hij om 13:45 uur weer naar huis. Proces-verbaal van belediging, bedreiging, het niet voldoen aan bevel/vordering en het weigeren van een alcoholtest wordt opgemaakt. (06161000)

Bij de 27-jarige zoon die het eenzijdige ongeval heeft veroorzaakt is een alcoholpromillage van 1,8 geconstateerd. Hij is nog door het ambulancepersoneel onderzocht, had geen letsel. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal van de aanrijding en zijn alcoholgebruik zal worden opgemaakt. (06160975)

Dronken bestuurder rijdt auto in kanaal

Westerhaar-Vriezenv wijk

Op zondag 3 december omstreeks 1:54 uur krijgt de politie een melding dat er een personenauto half in het kanaal aan de Grindweg ligt. Als ze ter plaatse komen zijn de inzittenden al uit het voertuig. De passagier, een 72-jarige Almeloer, wordt door een ambulance afgevoerd met letsel aan zijn arm. De bestuurder blijkt zijn 34-jarige zoon, eveneens afkomstig uit Almelo. Als de politieagenten hem vragen naar de toedracht zien ze dat hij bloeddoorlopen ogen heeft, onvast te been is en horen dat hij met een dubbele tong spreekt. Hierop is de 34-jarige bestuurder aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor een test aan het ademanalyseapparaat. De uitslag is 2,0 ?, ook blijkt dat hij niet in het bezit is van een rijbewijs. Om 4:10 uur kon hij het bureau verlaten. De auto van de 72-jarige Almeloer is inbeslaggenomen. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (06161023-06161035)


---- --