Gemeente Halderberge


Gemeente verkoopt 12 standplaatsen en 4 huurwoonwagens aan Stichting Woonwagenbeheer West Brabant (28 november 2006)

SWB en Halderberge hebben sloten overeenkomst

Op maandag 4 december aanstaande om 15.30 uur licht de gemeente Halderberge de overeengekomen verkoop van 12 standplaatsen en 4 huurwoonwagens aan de Stichting Woonwagenbeheer West Brabant (SWB) toe in een persbijeenkomst in hotel-restaurant Tivoli in Oudenbosch.

Na een lang onderhandelingstraject hebben de gemeente Halderberge en SWB onlangs overeenstemming bereikt over de verkoop van 12 standplaatsen en 4 huurwoonwagens binnen Halderberge aan SWB. Tijdens de bijeenkomst geven zij toelichting op het doorlopen traject. U wordt van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. Naast bestuurlijke en ambtelijke vertegenwoordiging vanuit de gemeente zal ook de Stichting Woonwagenbeheer aanwezig zijn (o.a. diverse directeuren van aangesloten woningcorporaties).

Sinds de afschaffing van de Woonwagenwet in 1999 is het huisvestingsbeleid voor woonwagenbewoners volledig geïntegreerd in het reguliere volkshuisvestingsbeleid van gemeenten en provincie. In het kader van decentralisatie van de volkshuisvesting ligt het echter voor de hand dat beheer en eigendom van woonwagencentra vanuit gemeenten bij corporaties komt te liggen. Om de problematiek van woonwagenlocaties gezamenlijk te kunnen aanpakken en daarmee te komen tot eenduidig, helder beleid en een benaderbare organisatie (welke is voorzien van een goede onderhoud- en beheerspraktijk), hebben woningcorporaties in West Brabant geruime tijd geleden gekozen voor het oprichten van een overkoepelende stichting, te weten Stichting Woonwagenbeheer West Brabant (SWB). Het doel van SWB is ondermeer te komen tot eigendomsoverdracht van huurwoonwagens en standplaatsen van gemeenten aan de stichting. Zo ook binnen de gemeente Halderberge. Bernardus Wonen uit Oudenbosch is bij SWB aangesloten. Berichttype Nieuws
Mutatiedatum 29/11/2006