Politieberichten stad Utrecht, 10.35 uur

Utrecht, 04-12-2006

Hennep in beslag genomen

UTRECHT De politie heeft zondag in een woning aan de Augusto Sandinostraat een groot aantal geknipte hennepplanten aangetroffen en in beslag genomen.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie startte de politie een onderzoek in de woning. Omstreeks 21.05 uur troffen agenten in de woning een grote hoeveelheid gedroogde henneptoppen aan. In totaal werd ruim 30 kilo gedroogde en 33 kilo natte henneptoppen in beslag genomen. Door de energiemaatschappij werd geconstateerd dat er illegaal stroom werd afgetapt. In de woning heeft de politie een 30-jarige man uit Utrecht aangehouden. Er zal verder onderzoek plaatsvinden naar de mogelijk andere eigenaren.

Winkeldieven aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan de St. Jacobsstraat heeft de politie zondag twee vrouwen aangehouden die verdacht worden van een winkeldiefstal.

Personeel van de winkel zag omstreeks 15.35 uur dat twee vrouwen zich verdacht gedroegen. Uiteindelijk werd gezien dat de vrouwen zonder af te rekenen met kleding de winkel wilden verlaten. Het tweetal 21 en 38 jaar beiden, uit Utrecht werden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Het bleek dat de vrouwen voor ruim 60 euro aan kinderkleding hadden weggenomen.

Auto-inbreker aangehouden

UTRECHT De politie heeft zondagmiddag een jongen aangehouden omdat hij verdacht werd van het inbreken in een auto.

Omstreeks 12.35 uur kreeg de politie een melding dat er ingebroken werd in een auto die geparkeerd stond aan de Grebbeberglaan. De verdachte was weggelopen in de richting van de Van Zijstweg. Ter plaatse zagen agenten een jongen lopen die volledig aan het opgegeven signalement voldeed. De 17-jarige jongen uit Utrecht werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Straatroof

UTRECHT Op de Noordse Parklaan vond in de nacht van zaterdag op zondag een beroving plaats waarvan een 27-jarige Utrechter het slachtoffer werd. De man fietste rond 04.00 over de Noordse Parklaan toen hij van achteren van zijn fiets werd getrokken. Vervolgens werd hij met geweld beroofd van zijn telefoon en geld.

Het slachtoffer heeft één man gezien, maar mogelijk waren er twee of drie daders. Het signalement van de eerste dader is: een blanke man van circa 27 jaar oud, ongeveer 1.85 meter lang, met een breed postuur, kort donkerblond stekelhaar. De man was ongeschoren, droeg een groene of bruine jas en sprak Engels tegen het slachtoffer. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met de politie van het district Marco Polo: 0900 88 44.