Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Al meer dan 50.000 kaarten voor Rookvrije Horeca

Rotterdam, 4 december 2006­Via de website www.cleanairnederland.nl zijn inmiddels bijna 53.000 kaarten verzonden aan de nog te benoemen formateur van een nieuw kabinet. Clean Air Nederland startte deze kaartenactie twee weken geleden met het doel dat harde afspraken over snelle invoering van rookvrije horeca in het regeerakkoord worden opgenomen.

Clean Air Nederland is blij met zoveel steun en verwacht de komende dagen een sterke toename in het aantal kaarten vanwege een extra mailactie die net heeft plaatsgevonden. De laatste uren loopt te teller dan ook hard op. Uit recent onderzoek bleek dat inmiddels 65% van de horecabezoekers voor de invoering van rookvrije horeca is. In steeds meer Europese landen is al sprake van een totale rookvrije horeca.

Bekende Nederlanders zoals advocaat Gerard Spong, Lousewies van der Laan, Boris van der Ham, Harry van Bommel en voormalig minister Els Borst steunen de actie. Ook het Astma Fonds, de Nederlandse Hartstichting, KWF Kankerbestrijding, STIVORO en de KNMG steunen de actie.


---

Noot voor de redactie,