Aedes

RvC Aedex wijzigt

4 december 2006

Aedes-voorzitter Willem van Leeuwen is op 4 december 2006 teruggetreden uit de Raad van Commissarissen van Stichting Corporatie Vastgoedindex, Aedex en Aedex Databank Vastgoedtaxaties BV.

Toegetreden zijn ir. J.D. (Jan) Doets en drs. H.G. (Henk) Hilverink RBA. Jan Doets (1944) was tot 2005 CEO van ING Real Estate. Na zijn pensionering is hij als zelfstandig adviseur onder andere kwartiermaker voor de Zuidas in Amsterdam. Als commissaris is hij verbonden aan bedrijven als Vesteda, Q-park en de Osiragroep. Henk Hilverink (1947) was tot 2004 directievoorzitter van Vesteda Groep BV. Hij is tevens bestuurslid van Stichting ROZ Vastgoedindex en commissaris van het Stedenfonds Amsterdam.

Ruim zes jaar geleden nam Aedes met vijftien corporaties het initiatief tot de Aedex/IPD Corporatie Vastgoedindex. Dit gebeurde vanuit de overtuiging dat maatschappelijke ondernemingen zoals de woningcorporaties een onafhankelijk instrument voor de meting van hun bedrijfs- en markteconomisch functioneren nodig hebben. Aedes gaf de rol van mede-initiatiefneemster aanvankelijk vorm door het ter beschikking stellen van startkapitaal en personeel. Toen de organisatie werd ondergebracht in de onafhankelijke Stichting Corporatie Vastgoedindex, Aedex, beperkte Aedes zich tot de rol van toezichthouder.

In de Aedex/IPD Corporatie Vastgoedindex participeren per einde 2006 58 woningcorporaties met ruim 800.000 woningen verspreid over heel Nederland. Dit komt overeen met een geïnvesteerd vermogen van ruim 70 miljard euro, ofwel éénderde van alle in Nederland door woningcorporaties gedane investeringen. De Aedex/IPD Index vormt daarmee in internationaal verband de een na grootste door Investment Property Databank (IPD) gefaciliteerde index.