De Nederlandse Bank


Bericht voor pensioenfondsen: voorlichting over rapportagetool e-Line DNB bij nieuwe kwartaalrapportage
Nieuwsbericht

Datum leeg 04/10/2006

Met een brief van 29 juni jl. heeft DNB de pensioenfondssector geïnformeerd over de nieuwe kwartaalrapportage voor pensioenfondsen.

Deze nieuwe rapportage sluit aan op het Financieel Toetsingskader onder de nieuwe Pensioenwet. Krachtens de Pensioenwet zullen deze gegevens moeten worden ingediend via het internet gerelateerde rapportagetool e-Line DNB. Over de toepassing hiervan organiseert DNB een voorlichtingsbijeenkomst (incl. demonstratie). Deze bijeenkomst vindt plaats op maandagmiddag 4 december 2006 in Schouwburg en Congrescentrum Orpheus te Apeldoorn.

De indiening van de nieuwe kwartaalrapportage via e-Line DNB is verplicht en gaat in over het vierde kwartaal van 2006. Daarom is het belangrijk dat de bijeenkomst wordt bijgewoond door medewerkers die belast zijn met de indiening van deze gegevens. Deze gegevens bestaan onder meer uit financiële kwartaalinformatie over beleggingen en dekkingsgraad en uit niet-financiële jaarinformatie over kenmerken van pensioenregelingen. Eventueel kunnen pensioenfondsen ook iemand van hun uitvoeringsorganisatie laten deelnemen.

Men kan zich per e-mail aanmelden via secretariaat-si@dnb.nl.