Ingezonden persbericht


Persbericht

Maconomy Benelux benoemt Peter van Haasteren tot nieuwe General Manager

Nederhorst den Berg, 4 december 2006 - Maconomy Benelux heeft per 1 december Peter van Haasteren aangesteld als General Manager. In deze rol is Van Haasteren verantwoordelijk voor de groeistrategie, uitbreiding van het marktaandeel en de dagelijkse bedrijfsvoering. Maconomy levert bedrijfsadministratiesystemen voor kennisintensieve organisaties.

Van Haasteren gaat de visie van Maconomy omzetten in concrete zakelijke mogelijkheden voor het uitbreiden van de klantenkring in de Benelux. Hierbij ligt de nadruk op het communiceren van de mogelijkheden voor het optimaliseren van project- en resourcemanagement en het beheren van kosten. Van Haasteren benadrukt hierbij de branchespecifieke benadering voor kennisintensieve organisaties zoals marketing & communicatie- en consultancy-organisaties, Peter van Haasteren:"Doordat Maconomy zich specifiek op bepaalde branches richt, wordt veel tijd en geld besteed aan het aanpassen van generieke ERP-oplossingen aan de specifieke behoeften van onze klanten."

Peter van Haasteren brengt meer dan twintig jaar ervaring in de ICT-sector met zich mee. Voordat hij in dienst kwam bij Maconomy, was hij onder meer 14 jaar werkzaam voor Exact Software als directeur en lid van de Raad van Bestuur van Exact Groep. In deze rol heeft hij zich ingezet voor het realiseren van de groeidoelstellingen en de verdere positionering van Exact in de Nederlandse markt.

Van Haasteren signaleert dat er steeds meer vraag komt naar een softwareaanbieder met projectmanagement als invalshoek. "De Nederlandse markt is rijp voor een softwareleverancier die volledig is gericht op het automatiseren van projectadministraties. Daarnaast geloof ik in Maconomy vanwege het specifieke en zorgvuldige implementatieproces. Onze consultants hebben uitgebreide kennis in huis, maar dat alleen is niet voldoende. We richten ons ook op het onderliggende bedrijfsproces bij de klant waarbij alles nauwkeurig wordt gedocumenteerd. Projecten mislukken vaak vanwege een verkeerde implementatie en niet vanwege de software. Maconomy heeft hier een eigen benadering in gekozen, wat mij zeer aanspreekt", aldus Peter van Haasteren.

Maconomy is sinds 1989 actief in Denemarken en heeft nu zes vestigingen wereldwijd. De producten van Maconomy worden door meer dan 85.000 mensen gebruikt. Zo werken in Nederland de consultants van onder andere VODW Marketing, Edelman en Mirabeau met een Maconomy-oplossing. Recentelijk heeft Maconomy twee nieuwe opdrachtgevers aan de klantenlijst toegevoegd, waaronder organisatieadviesbureau KplusV.

Beeldmateriaal in hoge resolutie is te vinden via: http://www.edelmanpr.nl/pressroom.php?Action=Illustrations&CompanyId=67

Over Maconomy
Maconomy is een wereldwijde leverancier van industriespecifieke bedrijfsoplossingen voor het beheren en controleren van projecten en processen binnen afdelingen en organisaties. De softwareoplossingen zijn gericht op financiële administratie, projectmanagement en -administratie, resourceplanning en traffic, Customer Relation Management, Human Resources, voorraden en abonnementen. Zakelijke dienstverleners zoals consultancy- en communicatiebureaus hebben real-time inzicht in de bedrijfsprocessen, waardoor zij de bedrijfsvoering kunnen optimaliseren. Maconomy heeft wereldwijd meer dan 86.000 gebruikers, waaronder Avnet Enterprise Solutions, Deloitte, Edelman, Philips Design, Pricewaterhouse Coopers, KPMG en Publicis Groupe. Maconomy A/S is opgericht in 1989 en het hoofdkantoor is gevestigd in Kopenhagen.

Meer informatie over Maconomy is te vinden via: http://www.maconomy.nl

# # #

Perscontact:
Brigitte van Kooten
Maconomy Benelux
tel: 0294 - 280 600
mailto:bko@maconomy.nl
Miranda Mens/ Nina Breuning
Edelman
tel: 020 301 09 80
mailto:miranda.mens@edelman.com mailto:nina.breuning@edelman.com