Gemeente Eindhoven

Persbericht 1 december 2006, 302

Fietsparkeeroverlast aan banden


In de Kerkstraat, op de plek waar eerst een fietsenstalling was, staan vanaf maandag 4 december tot 1 februari 2007 driehonderd fietsenrekken. Hiermee wil het stadsdeelteam Centrum een einde maken aan de overlast door hinderlijk geparkeerde fietsen op en in de omgeving van het Catharinaplein.

Door de herinrichting van het Catharinaplein en omgeving is kennelijk een onduidelijke situatie ontstaan. Fietsen worden in het wilde weg geparkeerd. Voetgangers en hulpdiensten ondervinden regelmatig hinder van omgevallen en onhandig geplaatste fietsen. De uitstraling van het nieuwe plein heeft er ook onder te lijden. In de Heuvel Galerie, recht tegenover Dynamo, kunnen fietsers terecht in een overdekte stalling voor slechts ⬠0,35 per dag.

Extra drukte

Met het oog op de extra drukte in de binnenstad vanwege de feestdagen en het winterspektakel Eindhoven Winterstad, is door het stadsdeelteam in overleg met belanghebbenden besloten tijdelijk een extra voorziening te treffen. De fietsenrekken blijven staan tot 1 februari in het nieuwe jaar. In de tussentijd wordt gewerkt aan meer structurele oplossingen.