Politie Rotterdam Rijnmond

Middaguitgave maandag 4 december

* REGIO ROTTERDAM-RIJNMOND IN OPSPORING VERZOCHT

ROTTERDAM - In het TV-programma Opsporing Verzocht van de AVRO op Nederland 1 wordt dinsdagavond 5 december van ongeveer 21.45 uur tot 22.30 uur onder meer aandacht besteed aan mishandeling en beroving van een 17-jarige man in Rotterdam-Centrum. In de vroege ochtend van zaterdag 12 augustus wordt in Rotterdam een 17-jarige jongen in metrostation Stadhuis (bij de Coolsingel in Rotterdam) aangesproken door 2 bekenden van hem. Hij wordt ervan beschuldigd één van hen te hebben bedreigd via de msn op het internet. De jongen weet van niks en probeert weg te lopen. Hij wordt tegengehouden en er volgt een vechtpartij. De jongen is in zijn eentje niet opgewassen tegen de groep, die almaar groter wordt. Opsporing Verzocht toont 8 personen die nog worden gezocht. Het slachtoffer is niet alleen mishandeld, maar ook beroofd. Terwijl hij op de grond lag, zijn zijn zakken leeggehaald. Daarin zaten een iPod mp3-speler, een mobiele telefoon en een portable playstation. Ook is een zilveren ketting met zwarte kralen en een zilver kruis met kracht van zijn nek getrokken. Wat begon met een vechtpartij tussen het 17-jarige slachtoffer en de 3 jongens die hij tegenkwam, loopt uiteindelijk uit op een mishandeling door meerdere personen. De drie daders waarmee al het geweld is begonnen, zitten al vast bij de politie. De politie wil echter van iedereen uit die vechtende groep weten wie het is. Daartoe zullen in de uitzending bewakingsbeelden worden getoond van die zaterdag 12 augustus rond 10 over 6 `s ochtends. De beelden van de mannen zijn ook te zien op www.opsporingverzocht.nl. De politie is op zoek naar getuigen of mensen die anderszins over informatie beschikken over deze zaak. Zij kunnen contact opnemen met de politie-tiplijn via 0800 - 6070 of Meld Misdaad Anoniem via 0800 - 7000.

Ochtenduitgave maandag 4 december

* PREVENTIEVE ACTIES TEGEN ZAKKENROLLEN
ROTTERDAM-CENTRUM - De politie gaat in de feestmaand december weer extra aandacht besteden aan veilig winkelen. De politie heeft geconstateerd dat mensen steeds meer aandacht besteden aan het veilig opbergen van hun waardevolle spullen, zoals portemonnee en mobiele telefoon. Mede als gevolg daarvan daalt ook het aantal aangiften van zakkenrollerij. In bijvoorbeeld het centrum van Rotterdam is het aantal aangiften gedaald van 2345 in 2003 tot 1576 in 2005. In 2005 is ten opzichte van 2003 het aantal aangiften dus gedaald met 33%. In 2006 zijn er tot eind november in totaal ongeveer 1100 aangiftes voor zakkenrollen opgenomen. De verwachting is dat 2006 wederom een aanzienlijke daling zal laten zien. Er zijn echter nog steeds mensen die niet op een veilige manier omgaan met hun waardevolle spullen. Om hier extra aandacht voor te vragen, start de politie in de feestmaand december een preventieve campagne. Toneelspelers zullen op een humoristische en confronterende wijze op verschillende plekken in het centrum hun act opvoeren en ondermeer jongeren van het Jeugd Service Team (JST) zullen flyers uitdelen, die ook in winkels zullen liggen. Het JST is een samenwerkingsproject met ondermeer de Gemeente Rotterdam en is gericht op het verminderen van overlast.


* HENNEPKWEKERIJ AANGETROFFEN NA BRAND
FEIJENOORD-RIDDERSTER - De politie onderzoekt wie er verantwoordelijk is voor de hennepkwekerij die aangetroffen is in een woning.
Zondagochtend rond half elf brak er brand uit in een woning aan de Strevelsweg. Daarbij ontstond een hevige rookontwikkeling. Tijdens het bestrijden van het vuur, ontdekten brandweermensen een hennepkwekerij. Agenten hielden de twee aanwezige bewoners aan. De Rotterdamse verdachten van 23 en 34 jaar oud hadden veel rook ingeademd en moesten onder bewaking worden opgenomen in het Ikazia ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in naar de juiste oorzaak van de brand en het eigenaar van de kwekerij.


* MAN AANGEHOUDEN VOOR HUISELIJK GEWELD
ROTTERDAM - Een 31-jarige man uit Rotterdam is zondagavond omstreeks acht uur aangehouden voor huiselijk geweld in een woning aan de Sumatraweg. De man wordt ervan verdacht zijn 26-jarige vriendin na een onenigheid te hebben bedreigd met een mes. Hij zou haar eveneens tegen een kastje hebben geduwd.


* MAN NA MISHANDELING EX-VRIENDIN AANGEHOUDEN

Politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster heeft zondagmiddag een 31-jarige man uit Den Haag aangehouden na het mishandelen van zijn 19-jarige ex-vriendin. Rond één uur kneep de verdachte op het Prinsenplein de keel van zijn ex-vriendin dicht en trok haar met de haren over de grond. Hij werd door gealarmeerd politiepersoneel aangehouden. De politie werkt samen met onder meer de gemeente en de GGD aan het verminderen van huiselijk geweld, door het onderwerp bespreekbaar te maken, alter te reageren bij meldingen en slachtoffers vragen aangifte te doen. Eind februari werd het Advies- en Steunpunt Meld Huiselijk Geweld opgericht: 010-4438444. Via dit nummer krijgen slachtoffers, plegers, familie, buren en beroepskrachten advies, ondersteuning en informatie over hoe het geweld te stoppen. Het meldpunt is 24 uur per dag, zeven dagen per week bereikbaar.


* VERDACHTE MISHANDELING AANGEHOUDEN
FEIJENOORD-RIDDERSTER - De politie heeft een 30-jarige man aangehouden die wordt verdacht van mishandeling van een buurtbewoner op de Kortedreef. Naar aanleiding van een al langer lopende onenigheid heeft de verdachte een klap gegeven aan zijn buurman die daardoor licht gewond raakte. Naar aanleiding daarvan ontstond een kleine vechtpartij tussen de twee waarvan meerdere buurtbewoners getuige waren. De gewaarschuwde politie heeft daarop de verdachte aangehouden, overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek. De buurtagent zal zich verder met deze zaak bezighouden.
De politie werkt samen met onder meer de Gemeente en de GGD aan het verminderen van huiselijk geweld door het onderwerp bespreekbaar te maken, alert te reageren bij meldingen en slachtoffers te vragen aangifte te doen. Er is ook een Advies- en Steunpunt 'Meld Huiselijk Geweld' opgericht: 010-44 38 444. Via dit nummer krijgen slachtoffers, plegers, familie, buren en beroepskrachten advies, ondersteuning en informatie over hoe het geweld te stoppen. Het meldpunt is 24 uur per dag, zeven dagen per week bereikbaar.

Uitgave zondag 3 december

* AANPAK GEWELD EN OVERLAST CENTRUM ROTTERDAM-HORECARE

ROTTERDAM Centrum -De wijkpolitie van het district Rotterdam-Centrum heeft het afgelopen weekeinde in samenwerking met de Bereden Brigade en de Dienst Stadstoezicht (parkeren) toezicht gehouden in het centrum van Rotterdam in het kader van de aanpak van geweld en overlast op straat.
Er werden drie personen aangehouden onder andere voor bedreiging en zware mishandeling (1 man naar aanleiding van een vechtpartij in een bar aan de Boompjeskade). Er weren 25 bekeuringen uitgeschreven voor parkeerovertredingen, terwijl er 12 wildplassers op de bon gingen. Verder werden er nog 71 bekeuringen uitgeschreven voor diverse (verkeers)overtredingen.


* DRIE MANNEN AANGEHOUDEN MET BEHOORLIJKE HOEVEELHEID WEED

ROTTERDAM Noord -De politie van het district Noord controleerde in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks één uur in de 1e Pijnackerstraat de inzittenden van een auto met een Belgisch kenteken. De drie mannen gedroegen zich verdacht. In de auto werd een behoorlijke hoeveelheid weed aangetroffen, ruim 400 gram. De verdovende middelen werden in beslag genomen. De drie mannen, 37-, 42- en 46 jaar oud van Kongolese afkomst en verblijvende in Oosterhout, Roosendaal en zonder vaste woon of verblijfplaats, werden aangehouden en overgebracht naar het bureau. De politie stelt een nader onderzoek in.


* ACTIE PREVENTIEF FOUILLEREN
ROTTERDAM Zuid -De politie van het district Zuid heeft zaterdagavond een actie preventief fouilleren gehouden in het aangewezen veiligheidsrisicogebied Pendrecht. In de omgeving van het metrostation Slinge werden in totaal 294 personen gefouilleerd en vier auto's gecontroleerd. Er zijn vier messen in beslag genomen en werd er een aantal bekeuringen uitgeschreven voor verkeersovertredingen.

Uitgave zaterdag 2 december

* GROTE BRAND IN WONING
ROTTERDAM-NOORD - De politie onderzoekt een grote brand in een woning waarbij tevens een hennepkwekerij op de zolder werd aangetroffen. Zaterdagmorgen rond kwart voor vier hoorde een buurtbewoner glasgerinkel. Dit geluid kwam van de woning ernaast doordat het raam door de hitte was gebroken. Hij zag ook rook uit het huis komen en belde 112. De woning is zwaar beschadigd, maar de brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar aangelegen woningen. De bewoners van twee woonhuizen zijn geëvacueerd. Door de enorme hitte van deze grote brand zijn twee brandweerlieden licht gewond geraakt, waar één met brandwonden aan zijn voeten ter plekke in de ambulance kon worden behandeld. De ander moest mee naar het Erasmus MC Ziekenhuis ter observatie. In de uitgebrande woning is op zolder een hennepkwekerij aangetroffen. De politie start een onderzoek naar de oorzaak van de brand en naar degene(n) die verantwoordelijk zijn voor de kwekerij. ENECO onderzoekt mogelijke diefstal van stroom.


* ACTIE PREVENTIEF FOUILLEREN
ROTTERDAM - Politiemensen van het district Zuid hebben vrijdagmiddag en -avond een actie preventief fouilleren gehouden in de Tarwewijk. In totaal zijn er 53 mensen gefouilleerd en 38 voertuigen gecontroleerd. Er is een boksbeugel in beslag genomen en daarnaast zijn er 31 bekeuringen uitgeschreven voor verkeersovertredingen. Eén fietsendief werd op heterdaad betrapt en overgebracht naar een politiebureau.


* ANPR-CONTROLE
VIERPOLDERS - De politie heeft vrijdag van één uur 's middags tot negen uur 's avonds in samenwerking met diverse organisaties een ANPR-controle gehouden. In totaal zijn 4092 auto's gecontroleerd, waarbij 58 auto's in overtreding waren. De politie heeft 810 euro aan openstaande boetes geïnd.
Daarnaast zijn 34 bekeuringen uitgeschreven voor ondermeer: rijden zonder rijbewijs (1), onverzekerd rijden (1), niet tonen kentekenbewijs (6), geen goede verlichting (5), teveel getint glas (2), geen APK (2), geen gordel (1), geen goede banden (5), lekke uitlaat (1) en geen kentekenplaat hebben (1). De Belastingdienst heeft een auto in beslag genomen en voor 6.358,euro beslag gelegd. Er is tevens 322 euro contant betaald. ANPR staat voor Automatische NummerPlaat Registratie.

Uitgave vrijdag 1 december

* PREVENTIEF FOUILLEREN
OUD CHARLOIS - De politie heeft donderdag van drie uur 's middags tot elf uur 's avonds een actie preventief fouilleren gehouden in de omgeving van de Dorpsweg. Daarbij hebben agenten 151 personen op straat gefouilleerd en 16 bezoekers in horecagelegenheden. Politiepersoneel doorzocht ook een auto. In totaal troffen politiemedewerkers 3 messen aan. Hiervan is proces-verbaal opgemaakt.


* BEDRIJFSONGEVAL
RIDDERKERK - De politie onderzoekt de toedracht van een bedrijfsongeval waarbij een medewerker om het leven kwam. Vrijdagochtend troffen collega's het levenloze lichaam aan van een 57-jarige man uit Pernis. Hij was vermoedelijk tijdens werkzaamheden klem komen te zitten in een draaibank bij het bedrijf Sask Industries aan de Ringdijk. Voor de familie en collega's zorgen agenten voor opvang. In samenwerking met de politie zal de toedracht van dit tragische ongeval worden onderzocht.


* GETUIGENOPROEP OVERVAL
ROTTERDAM-OOST - De politie onderzoekt de toedracht van een gewapende overval op een EDAH-supermarkt aan de Binnenhof. Donderdag rond tien over vijf 's middags kwamen twee mannen de winkel binnen en eisten de inhoud van de kassa's. De mannen zijn met nog onbekende buit weggegaan. Niemand is gewond geraakt bij deze overval. Het signalement van de daders is als volgt: Het gaat om twee getinte mannen. Ze zijn weggereden in onbekende richting in een donkergroene personenauto van het merk Opel. De politie is dringend op zoek naar getuigen die iets gezien hebben van deze overval of naar mensen die anderszins over informatie beschikken die kan leiden tot het oplossen van deze zaak. U kunt bellen met het telefoonnummer van de politie, recherche district Oost 0900 8844 (lokaal tarief). U kunt ook anoniem bellen via Meld Misdaad Anoniem met 0800-7000.


* HENNEPKWEKERIJ AANGETROFFEN NA BRAND
ROTTERDAM-WEST - De politie onderzoekt wie de eigenaar is van een hennepkwekerij die ontdekt werd na een brand in een woning aan de Franselaan. Politie en brandweer waren donderdagavond rond elf uur aanwezig bij een brand in een benedenwoning. Daar troffen zij in een kelder een hennepkwekerij aan met 150 planten en diverse goederen die de groei bevorderen. Het Hennepteam van de gemeente is gewaarschuwd voor de vernietiging van de inbeslag genomen goederen. Energiebedrijf ENECO vermoedt dat er ook sprake is geweest van de diefstal van stroom. De politie onderzoekt wiens eigendom de kwekerij is. Politiemensen evacueerden enkele woningen in de omgeving in verband met de rook. De bewoners konden later weer terugkeren in hun woningen. Naast brandschade aan de woning, heeft ook een voor de deur geparkeerde auto schade opgelopen.

Uitgave donderdag 30 november

* AANRIJDING MET DODELIJKE AFLOOP
ROTTERDAM-ZUID - De politie van het district Zuid stelt een onderzoek in naar een dodelijk verkeersongeval, waarbij een man uit Franeker om het leven kwam. Woensdagavond rond half elf kwamen twee auto's op de noordelijke rijstrook van de Botlekweg frontaal met elkaar in botsing. Beide bestuurders raakten bekneld in hun voertuigen. Politie, Brandweer en GGD kwamen met veel materieel ter plaatse. Ook een Mobiel Medisch Team was aanwezig. Een auto kwam uit de richting van de Oude Maasweg en de andere wagen vanuit de richting Welplaatweg. De laatste bestuurder, een 33-jarige man uit Heenvliet, heeft door nog onbekende oorzaak de bermafscheiding en de middenberm geraakt en is op de verkeerde weghelft terecht gekomen. De bestuurder die op deze weghelft reed, is in het Eramus MC ziekenhuis aan zijn verwondingen bezweken. Het gaat om een 34-jarige man uit Franeker. Het andere slachtoffer is vervoerd naar het Zuiderziekenhuis. Hij wordt verhoord om de juiste toedracht van het ongeval te bepalen. Een onderzoek naar mogelijk alcoholgebruik door hem wordt ingesteld.

Middaguitgave woensdag 29 november