Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard


Veilig krimpenerwaard, de moeite Waard!

In de Krimpenerwaard vonden de afgelopen 5 jaar 2130 geregistreerde ongevallen plaats. De meeste gelukkig zonder dodelijke afloop. Het aantal slachtoffers is ten opzichte van 2001 al met 45 procent gedaald, maar het aantal verkeersslachtoffers moet verder omlaag, vinden de K5-gemeenten, de provincie en het waterschap. Dat kan door meer voorlichting te geven aan weggebruikers en door de wegen veiliger in te richten.

In het rapport Samen voor Veiligheid in de Krimpenerwaard hebben de provincie, de gemeenten en het waterschap hun verkeersplannen gebundeld. Maatregelen kunnen daardoor in de toekomst beter op elkaar worden afgestemd. De duidelijkheid voor de verkeersgebruikers neemt toe, wat de kans op ongevallen vermindert.

Met een ludieke actie, op 7 december, beloven de zeven bestuurders van de organisaties de komende jaren samen verder te werken aan de plannen uit het rapport: gedeputeerde Huls, gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland, wethouder Deerenberg van Schoonhoven, wethouder Vente van Bergambacht, wethouder Crouwers van Vlist, burgemeester Veerhoek van Nederlek, wethouder Boere-Schoonderwoerd van Ouderkerk en hoogheemraadschap De Jong van Schieland en de Krimpenerwaard.

Met het tekenen van de gezamenlijke intentieverklaring onthullen zij tegelijkertijd het logo van de campagne `Veilig Krimpenerwaard de moeite waard.' Het logo is de komende jaren op verschillende plekken in de Krimpenerwaard te zien. Het wordt ingezet bij wegwerkzaamheden en bij voorlichting die wordt georganiseerd om de verkeersveiligheid te verbeteren.