Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Politie beëindigt preventieve auto-inbraakcontroles

t Harde, 05-12-2006 o De politie maakt bewoners en autobezitters erop attent dat zij de in november gestarte preventieve inbraakcontroles heeft beëindigd. Aanleiding voor deze controles was het gegeven dat in november 2005 in 't Harde relatief veel werd ingebroken in auto's. Volgens Henk van der Weerd, wijkagent in t Harde, hebben de controles effect gehad.

Henk van der Weerd:Er is nu drie keer aangifte gedaan. Tweemaal werd een bezoeker van een wegrestaurant aan de Eperweg gedupeerd. Eenmaal vond een auto-inbraak plaats in de dorpskern van 't Harde. In november 2005 vonden er drie inbraken plaats bij het restaurant en negen inbraken in de woonwijk.

Het is ons wel opgevallen dat ruim 40 procent van de autobezitters waardevolle voorwerpen in de auto heeft liggen", merkt Van der Weerd op. Hij vraagt de bevolking hierin hun verantwoordelijkheid te nemen. "Veel criminaliteit vindt plaats in het duister", zegt de wijkagent. "In dat verband vraag ik de mensen alert te zijn, verdachte situaties door te geven aan de politie en bij afwezigheid de woning zodanig achter te laten dat deze afwezigheid niet opvallend is te zien."