Politie Midden- en West Brabant

Breda 051206

BREDA, 5 december 2006

Lastige automobilist aangehouden

BREDA: Maandagochtend heeft de politie een 46-jarige inwoner van Etten-Leur aangehouden in de Torenstraat. Dit gebeurde nadat de man tegen 12:00 uur zijn voertuig probeerde te parkeren in het voetgangersgebied. Hij werd tegen gehouden door een
beveiligingsbeambte die bezig was de palen dicht te doen. De man trok zich hier niks van aan en reed het voetgangersgebied in. Dit werd gezien door twee medewerkers van Stadstoezicht, die de man vroegen zijn voertuig te verplaatsen. Hij voldeed niet aan het verzoek, waarop hij werd aangehouden door Stadstoezicht. Hierna werd hij overgedragen aan de politie. Met een proces verbaal op zak mocht de man na verhoor op het politiebureau weer vertrekken.

Franse drugstoerist gepakt

BREDA: Een 32-jarige Fransman is maandagmiddag rond 14:30 uur bij Hazeldonk aangehouden door de politie. De man had in Breda softdrug gekocht. De man bleek zestien gram hasj en vijftien gram hennep bij zich te hebben. Hij is overgebracht naar het bureau. Daar werd hij verhoord. Na betaling van een boete van 100 Euro en na het afstaan van zijn drugs, kon de man zijn weg vervolgen.

Veelplegers aangehouden na (fietsen)diefstal

BREDA: De politie heeft rond 15:45 uur in de Karnemelkstraat een 35-jarige man en een 21-jarige vrouw, beiden uit Breda, aangehouden op verdenking van fietsdiefstal. De man, die bekend staat als veelpleger, had rond 15:00 uur op de Karnemelkstraat een fiets gestolen. Dit werd gezien door agenten in burger. Zij zagen dat de veelpleger het slot doorknipte, weg reed op de gestolen fiets en vervolgens het slot weggooide. Het lukte de agenten, die te voet waren, niet om de man toen aan te houden. Dit lukte wel toen ze de veelpleger even later zagen lopen, wederom in de Karnemelkstraat. Hij was in het bijzijn van een vrouw die in haar tas een knijptang had zitten. Beiden zijn overgebracht naar het bureau. De vrouw is na verhoor weer vrijgelaten. De veelpleger is, wederom, in verzekering gesteld.

BREDA: Rond 17:00 uur maandagmiddag heeft de politie een 50-jarige veelpleger aangehouden in de Magnoliastraat, op verdenking van diefstal. De man zou over de omheining van een bedrijf zijn geklommen en een roestvrijstalen plaat hebben willen stelen. Hij gooide de plaat over de omheining en wilde vervolgens zelf ook weer eroverheen klimmen. Het hele gebeuren werd echter gezien door medewerkers van het bedrijf. Zij hielden de verdachte, die geen vaste woon of verblijfplaats heeft, tegen. De politie heeft aangifte opgenomen en de veelpleger in verzekering gesteld.

Bredanaar vindt verkeersborden

BREDA: In de Spoorstraat troffen surveillerende agenten maandagmiddag rond 17:30 uur een 27-jarige Bredanaar aan die twee verkeersborden bij zich droeg. Hij verklaarde deze te hebben gevonden in een portiek in de Spoorstraat. Hij werd aangehouden wegens diefstal en overgebracht naar het bureau. Daar bleek dat de man ook nog enkele bekeuringen open had staan. Na verhoor en betaling ervan werd hij weer op vrije voeten gesteld.

Willebrorder verdacht van fietsendiefstal

ETTEN-LEUR: De politie heeft maandagnacht rond 02.10 uur op de Spoorlaan een 33-jarige inwoner van St. Willebrord aangehouden op verdenking van fietsendiefstal. Agenten zagen kort voor 02.00 uur een foutief geparkeerde auto met daarin een redelijk nieuwe, afgesloten fiets. Ook stonk de auto behoorlijk naar benzine en lagen er jerrycans en een stuk tuinslang in. De 33-jarige verdachte kwam even later aanlopen. De Willebrorder kon geen verklaring geven voor de fiets en andere spullen in de auto waarna hij werd aangehouden. Hij is bij de politie bekend vanwege auto-inbraken en benzinediefstallen uit autos. Bij zijn fouillering werd inbrekersgereedschap gevonden. De man, die de diefstal ontkent, is in verzekering gesteld.

Aanhoudingen wegens huiselijk geweld

ETTEN-LEUR: De politie heeft maandagmiddag rond 17:30 uur een 18-jarige man uit Etten-Leur aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. Dit gebeurde nadat hij maandagochtend zijn 23-jarige ex-vriendin zou hebben mishandeld en bedreigd. De ex-vriendin vluchtte hierop het huis uit en belde de politie. Die werd later buiten heterdaad door de politie aangehouden. De man is in verzekering gesteld en verhoord.

BREDA: Een 37-jarige man uit Breda is aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. De politie kreeg dinsdagochtend rond 01:00 uur een melding dat er in een woning in het centrum van Breda iets mis zou zijn. Ter plaatse troffen zij een 41-jarige Bredase aan in de woning. Zij had diverse verwondingen aan haar lichaam. De verdachte, de vriend van het slachtoffer, zou de Bredase geschopt en geslagen hebben en geprobeerd hebben om haar keel dicht te knijpen. De politie heeft de man aangehouden en aangifte opgenomen van het slachtoffer. De man is in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de zaak.

Bestuurder aangehouden wegens ontzegging rijbewijs

BREDA: Op de Savornin Lohmanstraat zagen surveillerende agenten een 29-jarige bestuurder uit Amstelveen met zijn voertuig tegen de richting in rijden. Dit gebeurde maandagavond rond 20:45 uur. Bij controle bleek dat het rijbewijs van de bestuurder voor een eerder feit reeds was ingenomen. Ook trof de politie een zakje wit poeder aan. De man is aangehouden en overgebracht naar het bureau. Daar is hij verhoord. Hij zit nog steeds vast lopende het onderzoek van de politie. De auto wordt in beslag genomen en ook wordt onderzocht wat het witte poeder precies is.

Beschonken automobilist

ZEVENBERGEN: Rond 02:45 uur op dinsdagmorgen heeft de politie een 64-jarige inwoner van Langeweg aangehouden. Dit gebeurde nadat de man op de Prins Hendrikstraat 615/ugl blies bij een alcohol controle. Hij werd overgebracht naar het bureau. Daar kon hij zijn rijbewijs inleveren. Na verhoor kon hij met een proces-verbaal vertrekken.

Auteur: Manfredi Mauro