Afdeling Communicatie TROS/AVRO
Hilversum, 01-12-2006

Televisie
EENVANDAAG
Uitzending dinsdag 5, donderdag 7 en vrijdag 8 december Nederland 1 - 18.20 uur

EENVANDAAG OVER CHINA

De TROS staat van zaterdag 2 t/m vrijdag 8 december geheel in het teken van China. Een groot aantal programma's op tv, radio en internet besteden aandacht aan dit bijzondere land.

Ook EENVANDAAG brengt items over China. In de TROS China week zijn een aantal reportages bij het actualiteitenprogramma te zien.

Dinsdag 5 december: Weeshuis voor kinderen van ter dood veroordeelden Chinese kinderen wiens ouders geëxecuteerd, ter dood veroordeeld zijn, of levenslang in de gevangenis zitten worden opgevangen in het weeshuis van stichting 'Morning Tears' nabij de Chinese stad Xi'an. Het weeshuis wordt gerund door de Vlaming Koen Sevenants en hij vangt tientallen kinderen op die geen thuis meer hebben. In China worden kinderen van ouders die veroordeeld zijn vaak verstoten door de gemeenschap.

Donderdag 7 december: China gaat in bloemen
De Chinese overheid wil graag dat China de grootste bloemenexporteur van de wereld wordt. Om dat doel te bereiken worden er in Beijing plannen gemaakt en een strategie ontwikkeld. Tot nu toe is Nederland de grootste exporteur van bloemen. Maar zullen de Chinezen ons van de troon stoten en werkelijk de grootste exporteur van bloemen worden?

Vrijdag 8 december: De Spyker in Beijing
De Nederlandse exclusieve sportauto Spyker verkoopt goed in China. In het land, dat volgens de letter van de wet nog steeds communistisch is, heeft het bedrijf uit Zeewolde inmiddels al vier vestigingen. Het instapmodel van de Spyker kost in China maar liefst een half miljoen euro. Toch zijn er steeds meer Chinezen die dat kunnen betalen.

Meer info via www.eenvandaag.nl