Heijmans N.V.

COMBINATIE HEIJMANS / J.P. VAN EESTEREN BOUWT UITBREIDING BESTUURSCENTRUM RABOBANK NEDERLAND

Rabobank heeft een bouwteamovereenkomst getekend met de bouwcombinatie Heijmans / J.P. van Eesteren voor de uitbreiding van het bestuurscentrum van Rabobank Nederland in Utrecht. Het nieuwe complex zal bestaan uit een transparante toren van 105 meter hoog en een campus die deze toren verbindt met de bestaande gebouwen. Het wordt één van de meest duurzame kantoorgebouwen van Nederland.

De bouwcombinatie Heijmans / J.P. van Eesteren is geselecteerd als hoofdaannemer. Zij voeren het project op 50-50% basis uit. De installatiewerkzaamheden worden uitgevoerd door Wolter & Dros en Croon. Het voorstel van de combinatie is gekozen als de 'economisch meest gunstige aanbieding'. Dit houdt in dat een zorgvuldige afweging is gemaakt van verschillende factoren, zoals prijs, kwaliteit, duurzaamheid, planning, risicomanagement en andere aspecten die Rabobank van belang achtte bij deze keuze. Het gaat om een aanneemsom van ruim 130 miljoen euro.

Bouw start eerste kwartaal 2007
Aansluitend op de bouwteamvereenkomst beginnen de voorbereidende bouwwerkzaamheden volgens de huidige planning in het eerste kwartaal van 2007. De bouw zal ongeveer drie jaar duren. Op het terrein aan de Croeselaan in Utrecht zijn de sloopwerkzaamheden inmiddels afgerond. Het afkomende sloopmateriaal wordt voor 98% hergebruikt. Rabobank laat daarmee zien dat het traject van duurzaam bouwen begint met duurzaam slopen. Naar verwachting wordt de nieuwbouw begin 2010 opgeleverd.

Integrale aanpak Haarlemmerplein Amsterdam

Heijmans is in het centrum van Amsterdam begonnen met de realisatie van het project Haarlemmerplein. Dit binnenstedelijke gebied wordt door Heijmans Vastgoed in samenwerking met de gemeente Amsterdam ontwikkeld. Hiermee krijgt het Haarlemmerplein na circa 30 jaar braakligging weer een nieuwe invulling. De verwachte opbrengsten van het project bedragen ruim ¤ 25 miljoen.

Het plan bestaat uit 47 koopappartementen, 22 huurappartementen, 1.200 m2 winkelruimte en een 3,5 laags ondergrondse parkeergarage met ruim 200 plaatsen. De huurwoningen zijn verkocht aan woningbouwvereniging De Key, het gedeelte van de garage met openbare parkeerplaatsen wordt geleverd aan Parkeergebouwen Amsterdam. Het gebouw is ontworpen door Dick van Gameren van de Architectengroep. De bouw zal naar verwachting zo'n drie jaar in beslag nemen.

De realisatie van de 3,5 laags parkeergarage wordt uitgevoerd als 'integrale bouwkuip'. Met name in complexe binnenstedelijke situaties is een centrale coördinatie van de aanleg van de diepwanden, ankers en de betonconstructie van belang om de overlast voor de omgeving te beperken. Verder zorgt Heijmans Infra voor de aanpassing van de riolering, het vernieuwen van de rijbaan inclusief fiets- en voetpaden en het omleggen van de ondergrondse kabels en leidingen.

Voor meer informatie

Pers
Frank Janssen
Directeur Concerncommunicatie

+31 73 543 51 69
fjanssen@heijmans.nl

Analisten
Fons van Lith Directeur
Investor relations

+31 6 51314952
flith@heijmans.nl