Metaalunie


Nederlandse Trappen Fabrikanten introduceert
www.trappenfabrikanten.nl
7-12-2006

De meer dan dertig leden van de branchegroep Nederlandse Trappen Fabrikanten (NTF) van de Koninklijk Metaalunie hebben nu ook hun eigen Ledenportal. Naast deze exclusieve informatierubriek, bevat de nieuwe website een algemeen deel met onder meer een ledenzoekfunctie op naam en op provincie.

Aanleiding voor de oprichting van NTF begin 2006 was de herziening van de NEN 3509 "Vaste trappen in gebouwen". Inmiddels is die herziening in een gevorderd stadium. Deel 1 "Algemeen" en deel 2 "Vaste trappen in woningen en woongebouwen" worden begin 2007 afgerond en zijn dan beschikbaar voor de sector. Het normalisatieproces wordt vervolgens voortgezet met deel 3 "Vaste trappen in gebouwen zonder woonbestemming".

De NTF bemoeit zich verder met de vakopleiding voor de sector. De branchegroep werkt met opleidingsinstellingen aan een modulair opleidingsplan voor de verschillende functies binnen de trappensector. NTF wil dat er - parallel aan het opleidingsplan - een kwaliteitsrichtlijn komt met essentiële kwaliteitsaspecten voor constructie, materiaal, oppervlaktebehandeling en montage.

Nederlandse Trappen Fabrikanten is de brancheorganisatie van producenten van stalen trappen. Het secretariaat is ondergebracht bij de Koninklijke Metaalunie in Nieuwegein.

Reageren: betting@metaalunie.nl