Politie Limburg-Noord

Lekkage gevaarlijke stof

Datum: 7-12-2006
Tijd bericht: 11:02
Plaats: Weert
Op donderdag 7 december is rond 8.30 uur uit een vrachtauto van een pakketdienst een gevaarlijke stof gelekt. Die vrachtauto was op dat moment bij een bedrijf aan de Kelvinstraat op bedrijventerrein Kampershoek in Weert (andere) goederen aan het lossen.
Bij het lossen daarvan bleek uit een vat dat in de auto stond peroxyazijnzuur te lekken. Peroxyazijnzuur is een giftige, erg brandgevaarlijke stof. Het vat met deze stof was voor een ander bedrijf bedoeld.
Door het vrijkomen van deze stof zijn drie personen onwel geworden. Zij werden ter observatie naar het Weerter ziekenhuis gebracht. Zij hadden last van geïrriteerde slijmvliezen. Waarschijnlijk kunnen zij op korte termijn weer naar huis. Negen andere personen hadden ook lichte klachten, maar zij hoefden niet voor observatie naar het ziekenhuis. Deze negen mensen hebben verder geen last meer. De brandweer van Weert heeft het lekkende vat veilig gesteld door het in een ander, groter vat te plaatsen en dit af te sluiten. Het vat is afgevoerd.
De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.