Gemeente Lisse

Lisse maakt werk van gemeentelijke monumenten

In Lisse zijn veel oude panden aanwezig, zowel binnen de bebouwde kom als daarbuiten. Veel bijzondere panden zijn door het rijk aangewezen als rijksmonumenten. Andere panden die van gemeentelijk belang zijn, zijn aangewezen als gemeentelijke monumenten.
De gemeente heeft besloten om te laten onderzoeken of de huidige lijst met gemeentelijke monumenten wel compleet en correct is. Daarom is opdracht gegeven aan de Stichting Dorp, Stad en Land te Rotterdam om een inventarisatie op te stellen van alle oude panden in Lisse.
In december 2006 wordt oriënterend veldwerk uitgevoerd. Dat betekent dat iemand van Dorp, Stad en Land in de gemeente op pad is om oude panden te fotograferen en gegevens te noteren. Hiervan wordt een lijst opgesteld. Daarna wordt uit deze lijst een aantal panden geselecteerd om aan de lijst met gemeentelijke monumenten te worden toegevoegd. Wellicht worden er ook panden die op de huidige lijst staan afgevoerd. De eigenaars en bewoners van deze panden krijgen in het voorjaar 2007 een uitnodiging voor een informatieavond.

Voor nader informatie kunt u contact opnemen met mevrouw H.W. de Bresser, doorkiesnr. (0252) 433 136.