Kodyo

Grootschalig onderzoek seks en de pil
Pilgebruiksters hebben meer plezier in bed

38% Van de vrouwen geeft aan dat zij meer plezier tijdens het vrijen ervaren, sinds zij de pil gebruiken. Dit blijkt uit een grootschalig anticonceptieonderzoek van TNS NIPO. Bijna tweederde van de respondenten gebruikte al de pil toen ze voor de eerste keer seks had, in de helft van de gevallen in combinatie met een condoom. Pilgebruiksters hebben een duidelijke voorkeur voor een lichtere pil, met minder hormonen en minder bijwerkingen (76%).

PIL EN SEKS
Het onderzoek van TNS NIPO is gehouden in november 2006 onder 566 Nederlandse vrouwen tussen 16 en 35 jaar. Gevraagd werd naar het pilgebruik en de seksuele activiteit. Opvallende resultaten van het onderzoek zijn onder meer dat ruim de helft van de Nederlandse vrouwen tussen 16 en 35 jaar 'de pil' gebruikt. 23% van deze jonge vrouwen gebruikt helemaal geen anticonceptiemiddel. 64% Van de respondenten gebruikte al de pil toen ze voor de eerste keer seks had, in de helft van de gevallen in combinatie met een condoom. 38% Van de vrouwen heeft meer plezier tijdens het vrijen, sinds zij de pil gebruikt.

VOORKEUR LICHTE PIL
76% van de jonge pilgebruiksters geven de voorkeur aan een lichtere pil, met minder hormonen. Afgelopen zomer is in Nederland al een lichte pil (Microgynon 20) op de markt gekomen, een lichtere variant van de meest voorgeschreven pil Microgynon 30 (1,2). 69% van de vrouwen slikt de pil wel eens door, om de menstruatie te reguleren. 43% van hen voelt zich ook beter als ze dat doet. Informatie over het doorslikken van 'de pil'is te vinden op alle bijsluiters van de anticonceptiepil, en wordt door sommige artsen ook geadviseerd.


1) Microgynon 30 is ruim 30 jaar op de Nederlandse markt.
2) Lichtere pillen zijn even veilig en betrouwbaar, maar geven bij de meeste vrouwen minder bijwerkingen.


---
Voor meer gegevens uit het TNS NIPO rapport,
of additionele informatie kunt u contact opnemen met:

JWM van der Meer 035 542 07 50 of 06 422 45 994