Politie Gelderland-Midden

Politie verricht aanhoudingen voor overval buschauffeur
Publicatiedatum: 7-12-2006 11:20:02

Arnhem Door de politie unit Arnhem Zuid zijn twee verdachten aangehouden, een 17-jarige en een 19-jarige Arnhemmer. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij de poging tot overval op een buschauffeur, op 10 oktober jl. op de Brabantweg in Arnhem. De politie hield beide verdachten aan in hun woningen, onder meer naar aanleiding van tips die binnenkwamen na de tv-uitzending Opsporing Verzocht. De twee verdachten worden vandaag, donderdag 7 december, voorgeleid aan de Rechter Commissaris.

De poging tot overval vond plaats op dinsdagavond 10 oktober. Daarbij werd geprobeerd een buschauffeur te beroven. De buschauffeur van lijn 5 zat bij de eindhalte aan de Brabantweg in de bus te wachten, tot hij volgens de dienstregeling weer mocht gaan rijden. Een gemaskerde man stapte de bus in en eiste onder bedreiging van een steekwapen geld van de buschauffeur. De buschauffeur slaagde er echter in de overvaller de bus uit te werken zonder geld af te geven.

Na de uitzending van Opsporing Verzocht kwamen er een 20-tal tips binnen die voldoende aanknopingspunten boden voor de recherche om het onderzoek voort te zetten.

voor nadere informatie:
peter meijer
026-3524308

---