Gemeente Winterswijk


Aansluiting Dennendijk op Rondweg West gaat dicht

07-12-2006

Winterswijk - De aansluiting van de Dennendijk op de Rondweg West wordt afgesloten voor autoverkeer. Het college van burgemeester en wethouders heeft dat besloten. De aansluiting is indertijd gemaakt voor de vele vrachtauto's die door de douane op die plaats werden ingeklaard. De douane is inmiddels vertrokken.

Buurtbewoners hebben de gemeente gevraagd de weg te sluiten, omdat de route (vooral door vrachtwagens) als sluiproute wordt gebruikt naar het centrum. Het conceptbesluit is halverwege dit jaar al openbaar gemaakt met als doel belangstellenden de gelegenheid te geven zienswijzen in te dienen. Er zijn vier zienswijzen ingediend. Die richten zich vooral op de verminderde bereikbaarheid van twee bedrijven aan de Misterweg. Zij vrezen naast omzetderving ook waardevermindering van de bedrijfspanden.

De afsluiting van de Dennendijk zal pas uitgevoerd worden nadat de reconstructie van de Misterweg, de Europalaan en het kruispunt Misterweg met de Europalaan klaar is. Dit is naar verwachting niet voor 2008. Deze vernieuwde route naar het centrum zal beter en veiliger zijn dan de route via de Dennendijk. De aansluiting van de Dennendijk naar de Rondweg West zal met (eventueel uitneembare) palen worden afgesloten. Zo kunnen hulpdiensten in geval van calamiteiten de aansluiting gebruiken.