Gemeente Nijmegen

persbericht

Datum Nummer persbericht 7 december 2006 061205R

Kalliste winnaar ontwerpwedstrijd Ploegstraat

Kalliste Woningbouwontwikkeling is met het plan Frij'hof de winnaar van de ontwerpwedstrijd voor de woningbouwlocatie aan de Ploegstraat en Goffertweg. Burgemeester en wethouders kozen dit ontwerp afgelopen dinsdag uit de drie ingezonden plannen. De ontwikkelaar wil op het voormalige ROC-terrein zo'n 120 woningen bouwen in een groene omgeving.

De woningen in het plan zijn divers. Er is gekozen voor een mengvorm van huur en koop, betaalbare en duurdere woningen. Het hoogteaccent (zeven bouwlagen) bevindt zich op de hoek Ploegstraat/Goffertweg. De woningen die met de achterzijde aan de Wezenlaan grenzen, worden ontwikkeld volgens de principes van consumentgericht bouwen. Dat betekent dat elke woning op de wensen van de koper wordt toegesneden. Aan de Ploegstraat liggen appartementen­blokken in verschillende bouwhoogtes en aan de noordzijde staan twee rechthoekige bouwblokken. Bewoners kunnen hun auto onder de grond in een parkeerkelder kwijt, bezoekers parkeren in de Ploegstraat.

Wanneer de verkoopovereenkomst tussen de gemeente en Kalliste is gesloten, zal de ontwikkelaar het Frij'hof plan verder gaan uitwerken. Kalliste wil dit samen met omwonenden van de locatie doen. Het oude schoolgebouw wordt naar verwachting in april 2008 gesloopt. De eerste bouwwerkzaamheden starten in juni 2008.

Voor de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Persvoorlichting, doorkiesnummer Bijlage: Afbeelding van het winnende ontwerp Frij'hof

Korte Nieuwstraat 6
6511 PP Nijmegen
Telefoon (024) 329 91 11
Telefax (024) 323 59 92
E-mail gemeente@nijmegen.nl

Postadres
Postbus 9105
6500 HG Nijmegen