Politie Gelderland-Midden

Twee straatroven in Arnhem, politie zoekt getuigen
Publicatiedatum: 7-12-2006 15:10:04

Arnhem - In Arnhem hebben zich woensdagmiddag en -avond twee straatroven voorgedaan. In beide gevallen raakten de slachtoffers niet gewond. De straatroven deden zich voor op het Westeinde (vlakbij station Velperpoort) en in het centrum op het Willemsplein. De politie doet bij haar onderzoek wel een beroep op getuigen.

Omstreeks twee uur s middags werd een achttienjarige jongen uit Duiven het slachtoffer van een straatroof. De jongen werd volgens zijn zeggen door een onbekende aangesproken en vervolgens bedreigd met geweld. Zijn belager ging er daarna vandoor richting Van Muijlwijkstraat met de portemonnee van het slachtoffer. Het zou gaan om een jongen of man in de leeftijd van 17 tot 25 jaar met een getinte huidskleur en een muts op.

Op het Willemsplein werd een 20-jarige vrouw uit Dieren met geweld beroofd van haar tas. Dat gebeurde rond kwart over zeven toen het slachtoffer ter hoogte van de bushaltes liep. Op dat moment zou een man op een brommer de tas van de Dierense hebben losgerukt en ermee vandoor zijn gegaan. Volgens de Dierense ging het om een blanke man van ongeveer 20 a 25 jaar met een breed postuur en kort zwart haar. Hij zou gekleed zijn in een halflange zwarte jas. Getuigen, die iets van de berovingen hebben gezien of die andere informatie hebben over één of beide voorvallen, worden gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---