Politie Drenthe

Donderdagmiddag

Assen, 07-12-2006

Politie rolt hennepkwekerij op
HOOGEVEEN De politie heeft woensdagmiddag in een pand aan de Hortensiastraat een hennepkwekerij aangetroffen. Er zijn 300 planten aangetroffen. De kwekerij is opgeruimd en de planten worden vernietigd. Het energiebedrijf constateerde dat er illegaal stroom is afgenomen. Er is nog niemand aangehouden wegens betrokkenheid omdat er niemand werd aangetroffen. De eigenaar van de kwekerij is bekend bij de politie. (BPS 06-205360)

Vernieling door vuurwerk leidt tot aanhouding
SCHOONOORD De politie heeft woensdagavond een 13-jarige jongen uit De Kiel en 15-jarige jongen uit Schoonoord aangehouden. Een bewoner van de Tramstraat hoorde woensdagavond rond 21.00 uur een hard knal. Toen de man naar buiten ging zag hij een rookwolk uit de brievenbus komen. De overbuurvrouw zag twee jongens wegfietsen. De man is vervolgens achter één van hen aangereden en trof verderop de 13-jarige jongen met een tas vol vuurwerk aan. Later is de 15-jarige jongen in zijn woning aangehouden. Beiden zijn in verzekering gesteld. Donderdagmiddag is de 13-jarige jongen in vrijheid gesteld. (BPS 06-205501)

Rijbewijs ingevorderd
NIEUW BALINGE Agenten hebben donderdagmorgen een 25-jarige man uit Hoogeveen aangehouden op de Hoogeveenseweg. De man reed na correctie 120 km/uur waar 60 km/uur is toegestaan. Zijn rijbewijs is ingevorderd. (BPS 06-205593)

Hoogste punt bereikt politiebureau in aanbouw Assen Vandaag hebben de bouwers van het nieuwe politiebureau in Assen het hoogste punt bereikt. En dit betekent dat de bovenste verdieping van de politietoren gereed is, dit is de 16e verdieping op ongeveer 60 meter hoogte. Van oudsher is het gebruik dat de bouwers onderling het hoogste punt als feestje vieren. Dus zonder externe gasten of pers. Van opdrachtgever Politie Drenthe krijgen de bouwvakkers vandaag een enveloppe met inhoud.

Inbraak in groentewinkel
ZUIDLAREN Tussen woensdag 18.00 uur en donderdag 7.00 uur is ingebroken in een groentewinkel aan de Stationsweg. Door een deur te forceren, wist men binnen te komen. Uit de winkel is een niet nader te noemen geldbedrag weggenomen. Names de winkel is aangifte gedaan. (BPS 06-205541)

Politie controleert in verkeer
COEVORDEN Tijdens een controle aan de Eendrachtstraat hebben agenten verbalen uitgeschreven voor: het fietsen zonder licht (2x), te hard rijden (1x) en het fietsen zonder de juiste reflectoren (1x). (BPS 06-205555)
EMMEN Tijdens een controle aan de Nieuw Amsterdamsestraat hebben agenten vier bekeuringen uitgedeeld aan fietser die zonder licht reden. (BPS 06-205567)
TYNAARLO De politie heeft donderdagmorgen zes bekeuringen uitgedeeld voor te hard rijden. Weggebruikers reden gemiddeld tussen de 136 en 150 km/uur op de A28. Dit terwijl het hevig regende, er een enorme wind waaide en er veel aquaplaning. (BPS 06-205636) TIENDEVEEN De politie heeft donderdagmorgen rond 7.30 uur acht fietsers bekeurd wegens het rijden zonder licht. De controle werd gehouden in de Molenberg.
(BPS 06-205689)

Navigatiesysteem leidt tot botsing
ASSEN Een 81-jarige vrouw uit Zuidlaren raakte woensdagavond betrokken bij een botsing aan de Europaweg Noord. Ter hoogte van de afslag Esakkersweg riep haar navigatiesysteem over 200 meter linksaf. De bestuurster sloeg pardoes rechtsaf en belandde met haar banden tegen de geleidingsblokken midden op de weg. Als gevolg daarvan was haar band leeggelopen en de velg krom getrokken. Na overleg is het rijbewijs van de vrouw ingevorderd. De vrouw raakte gelukkig niet gewond. (BPS 06-205473)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 361280.