Gemeente Leeuwarden

Parkeergarage Oldehove theatraal geopend

Bron: gemeente Leeuwarden (07-12-2006) Het geheim van de bouwmeester van de Oldehove; Jacob van Aken, is tijdens de officiële opening van parkeergarage Oldehove op donderdagochtend 7 december onder grote belangstelling onthuld. Bouwers, winkeliers, omwonenden, uitvoerders, gemeenteraadsleden en andere direct betrokkenen waren getuige van de lofuitingen die over en weer werden geuit. De parkeergarage is in twee jaar tijd gerealiseerd. Parkeren bleef tijdens de bouw altijd mogelijk op het Oldhoofsterkerkhof. Ondanks een aantal tegenslagen, zoals een lek in de bouwput, een kapotte machine en gebroken glasplaten, is de garage toch op tijd gebruiksklaar voor de feestdagen.

De tweelaagse garage Oldehove biedt plaats aan ruim 525 auto's. De garage is geopend van maandag tot en met zaterdag van 7.00 - 24.00 uur. Uitrijden is altijd mogelijk. Voor informatie over de parkeergarages in Leeuwarden klikt u op de link aan de rechterzijde van het scherm.

Vanaf januari 2007 start de herinrichting van het plein. Er komt onder andere een fontein in de vorm van de St.Vituskerk. Het plein biedt, na de herinrichting, plaats voor evenementen en andere activiteiten.