Gemeente Rotterdam


---

6 december 2006, 16.30 uur

Aanvulling op persbericht: komst van Jesse Jackson is vertraagd

Dominee Jesse Jackson naar Rotterdam voor strijd tegen racisme en discriminatie

Op donderdag 7 december 2006 treedt de gemeente Rotterdam officieel toe tot de European coalition of cities against racism. Deze coalitie is opgericht door UNESCO. Rotterdam voegt zich hierdoor bij steden als Barcelona, Parijs, Krakow, Stockholm en Neurenberg. De Amerikaanse dominee Jesse Jackson sr. komt speciaal naar Rotterdam om de Rotterdamse toetreding te ondersteunen.

Met de toetreding volgt Rotterdam het advies van de Rotterdamse Jongeren Raad. De coalitie is geen vrijblijvende zaak. Basis ervan is een actieprogramma van tien punten, waaronder waakzaamheid tegen racisme en monitoren van ontwikkelingen op het gebied van racisme.

Tijdens de officiële toetredingsbijeenkomst presenteert Orhan Kaya, wethouder Participatie en Cultuur, het Rotterdamse beleid ten aanzien van discriminatie en racisme en stelt hij de leden van de Rotterdamse Antidiscriminatie Denktank voor. Mevrouw Elisabet Guillemat, vertegenwoordiger van UNESCO, presenteert de European coalition of cities against racism. Na de pauze volgt de toekenning van de Kleuren Awards aan dominee Jesse Jackson sr. en Jörgen Raymann door de Rotterdamse Jongeren Raad.

Jesse Jackson
De vlucht van dominee Jesse Jackson is vertraagd. Hij wordt pas om 19.05 uur op Schiphol verwacht. Hij is niet aanwezig bij officiële ceremonie voor de toetreding van Rotterdam tot de Coalitie.

Programma
09.30 uur: ontvangst met koffie en thee
10.00 uur: presentaties
11.00 uur: pauze
11.15 uur: uitreiking Awards aan Jesse Jackson sr. (symbolisch) en Jörgen Raymann (aanwezig) 11.45 uur: napraten met een kop koffie en een broodje, gelegenheid tot het stellen van vragen

U bent van harte welkom bij de officiële bijeenkomst in de Burgerzaal van het stadhuis en bij de broodjeslunch na afloop.

noot voor de redactie/

Gemeente Rotterdam