appels
Hypoallergene appels
Appels eten zonder allergie
Ruim 350.000 Nederlanders hebben last van appelallergie. Bij het eten
van een appel krijgen ze jeuk en zwellingen van mond en lippen.
Wageningse onderzoekers ontdekten dat het appelras Santana voor de
meeste mensen met een appelallergie wél geschikt is. De onderzoekers
ontwikkelden een protocol voor de teelt, oogst, handel en verkoop,
zodat ook mensen met appelallergie veilig Santana-appels kunnen eten,
omdat ze gegarandeerd niet vermengd zijn met andere appels. Zo is er
een speciale verpakking en wordt een bijsluiter bijgevoegd. De
Santana-appels zijn sinds kort in verschillende winkels ook in de
herkenbare verpakking te koop.
Meer informatie
- De nieuw ontwikkelde Santana-appel (Productontwikkeling door Plant
Research International - Engels)Â
- Hoe organiseer je de productie en afzet van een hypoallergene appel?
(Site De Smaak van morgen)
Zie het origineel
Vragen en antwoorden Allergiepreventie
Site onderzoek allergie voorkomen
Wageningen Universiteit