Wageningen Universiteit

appels Hypoallergene appels

Appels eten zonder allergie

Ruim 350.000 Nederlanders hebben last van appelallergie. Bij het eten van een appel krijgen ze jeuk en zwellingen van mond en lippen. Wageningse onderzoekers ontdekten dat het appelras Santana voor de meeste mensen met een appelallergie wél geschikt is. De onderzoekers ontwikkelden een protocol voor de teelt, oogst, handel en verkoop, zodat ook mensen met appelallergie veilig Santana-appels kunnen eten, omdat ze gegarandeerd niet vermengd zijn met andere appels. Zo is er een speciale verpakking en wordt een bijsluiter bijgevoegd. De Santana-appels zijn sinds kort in verschillende winkels ook in de herkenbare verpakking te koop.

Meer informatie


- De nieuw ontwikkelde Santana-appel (Productontwikkeling door Plant Research International - Engels)Â


- Hoe organiseer je de productie en afzet van een hypoallergene appel? (Site De Smaak van morgen)




Zie het origineel
Vragen en antwoorden Allergiepreventie
Site onderzoek allergie voorkomen