Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 15 augustus 2006

PAUL DE LEEUW PRESENTEERT BNN'S RANKING THE STARS

Paul de Leeuw presenteert vanaf 8 december een nieuw programma bij BNN op 3. Het programma heet BNN's Ranking the Stars en is het beste te typeren als een spannende, confronterende en vooral humoristische personalityshow waarin tien vrouwelijke sterren zichzelf blootgeven.

Het idee van BNN voor het programma komt van een Japans format. Bij de uitwerking ervan was er in de ogen van BNN maar één persoon de ideale presentator: Paul de Leeuw. Paul verheugt zich op de samenwerking met BNN op het nieuwe Nederland 3: "Naast mijn werk voor de VARA vind ik het erg spannend om in deze nieuwe omgeving voor uitgerekend BNN uitdagende programma's te maken en op die manier verbonden te blijven aan het nieuwe Nederland 3."

BNN-voorzitter Laurens Drillich: "We hebben met Paul en een aantal van de dames een proefaflevering gemaakt op een zonnige dag in een tuin in Amsterdam. Natuurlijk wisten we al dat Paul een toppresentator is en hadden we ook veel vertrouwen in ons idee. Maar toen we gingen oefenen werden onze stoutste verwachtingen overtroffen. Het is echt een geweldig programma."

In BNN's Ranking the Stars gaan tien bekende vrouwelijke sterren de strijd met elkaar aan met als inzet: wie kent zichzelf en de anderen het beste? Elke week worden de dames vragen voorgelegd over zichzelf en over de anderen. De vrouwen moeten een lijstje maken van één tot en met tien waarin ze zichzelf en de anderen moeten rangschikken. Dezelfde vraag is gesteld aan een panel van 100 mannen. De vrouw met de meest overeenkomstige antwoorden wint het spel. Ondertussen leren we de vrouwen veel beter kennen, want elke plaats op de lijst moet wel gemotiveerd worden. Dat kan leiden tot verrassende uitspraken over en weer, want wie zet je op plaats tien en wie op plaats één en waarom? Alle tien vrouwen worden regelmatig en veelvuldig geportretteerd in de media. Zo ontstaan beeldvorming en imago's. BNN's Ranking the Stars laat zien hoe de vrouwen er zelf over denken en hoe ze naar anderen kijken.

De namen van de tien vrouwen blijven nog even geheim...

De opnames vinden plaats op 7, 8, 12 en 13 september van 09.30 uur tot 15.00 uur in Baarn. Publiek kan zich aanmelden via rankingthestars@bnn.nl

Meer informatie: BNN Communicatie
Marion van Dam, tel: 035-6555333, e-mail: marion.van.dam