Gemeente Reimerswaal


Veilig Honk ook in Reimerswaal

Geplaatst op: 27-11-2006

Veilig Honk is een project dat in 2001 gestart is in de gemeente Halderberge in Noord Brabant. Na Tholen, Veere en Borsele is gaat ook Reimerswaal aan dit project deelnemen. Dit wordt gedaan in samenwerking met de gemeente Kapelle. De officiële start van het project is op 8 december a.s.

Veilig Honk is een project waarbij schoolgaande kinderen een veilige plaats gegeven wordt langs hun route naar de middelbare school. Langs deze routes zijn bewoners benaderd om als Veilig Honk te fungeren. Bij deze adressen kunnen de kinderen aankloppen voor hulp als dat nodig is. Er wordt samengewerkt met vrijwilligers, de politie en de scholen.

Vrijwilligers moeten vanzelfsprekend van onbesproken gedrag zijn. Het gaat immers om het bieden van veiligheid. Klopt een scholier aan bij een Veilig Honk dan probeert de vrijwilliger hem of haar op de eerste plaats gerust te stellen. Er wordt gevraagd wat de problemen zijn en de vrijwilliger probeert de gevraagde hulp te bieden. De scholier moet in ieder geval een schoolpasje en/of identiteitskaart laten zien.

Veilig Honken zijn er op de fietsroutes naar de scholen in Goes en naar de school in Krabbendijke.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Ilse Goedegebure van de afdeling Onderwijs en Welzijn, telefoonnummer (0113) 395 293 of via de e-mail i.goedegebure@reimerswaal.nl

>