Gemeente Barendrecht

Persbericht Gemeente Barendrecht

College rekent op gezellige decembermaand

BARENDRECHT (maandag 27 november 2006) ­ De gemeente Barendrecht wil samen met politie en brandweer werken aan een gezellige en veilige decembermaand. In deze feestmaand vinden diverse activiteiten plaats in openbare gelegenheden en in de openbare ruimte. Het college staat zeer positief tegenover deze particuliere initiatieven en ondersteunt die van harte. Gemeente, politie en brandweer doen er alles aan om de activiteiten veilig te laten verlopen. Bewoners en organisaties hebben echter ook een belangrijke eigen verantwoordelijkheid. Daarom roepen gemeente, politie en brandweer alle Barendrechters op er met elkaar een bijzonder gezellige decembermaand van te maken.

Dit jaar vindt voor het eerst `Barendrecht on Ice' plaats op het gemeentehuisplein. De ijsbaan is van vrijdag 8 december tot en met dinsdag 26 december geopend. Daarnaast organiseren discotheek Yellow en sociëteit De Beuk tijdens de jaarwisseling oudejaarsfeesten. Ook vinden in de decembermaand feestelijke activiteiten plaats in winkels en horecagelegenheden. De gemeente Barendrecht zet tijdens evenementen extra toe- zichthouders in, de brandweer voert extra en strenge controles uit op brandveiligheid en de politie houdt alcoholcontroles en stemt de inzet van politiemensen af op de evenementen die plaatsvinden. In en rondom winkelcentrum Carnisse Veste geldt evenals vorig jaar een vuurwerkverbod. De controle op het afsteken van vuurwerk door het speciale vuurwerkteam van de politie is reeds gestart.

Regionale vuurwerkcampagne Halt Rotterdam-Rijnmond Op vrijdag 8 december 2006 klinkt het startschot voor de regionale vuurwerkcampagne van Halt Rotterdam- Rijnmond. Vanaf maandag 11 december verzorgt Halt Rotterdam-Rijnmond voorlichtingslessen over vuur- werkgebruik in de groepen 8 van het basisonderwijs en in de brugklassen van het voortgezet onderwijs. Daarnaast brengt op vrijdag 22 december brengt de zogenaamde `vuurwerkbus' een bezoek aan de ge- meente Barendrecht. Ook ontvangen alle ouders/verzorgers van kinderen in de leeftijd van 10 tot en met 16 jaar een brief van de burgemeester. De burgemeester attendeert in deze brief ouders op hun verantwoorde- lijkheid om hun kinderen te wijzen op de regels en risico's bij het afsteken van vuurwerk. De brief wordt be- geleid door een brochure met tips en informatie over het afsteken van vuurwerk.

Noot voor de pers,

Gemeente Barendrecht