Technische Universiteit Delft

Cultural Diversity & Design
30 november 2006 door M&C

Symposium over relatie tussen culturele diversiteit en design. Tevens intreerede Prof.ir. Daan van Eijk.

08 december 2006
plaats: Aula TU Delft

Er is een toenemende belangstelling in de invloed van de culturele aspecten op de interactie tussen mensen en producten. Als gevolg van globalisering werken steeds meer ontwerpers aan producten die gebruikt worden in een voor hen andere culturele context.

Vrijdag 8 december 2006 organiseert de Faculteit Industrieel Ontwerpen van de Technische Universiteit Delft het symposium Cultural Diversity & Design. Twee gastsprekers zullen hun visie geven op dit onderwerp.

Prof.dr. Petran Kockelkoren, Professor `Art and Technology' aan de Universiteit Twente, zal vertellen hoe hij als antropoloog en filosoof de relatie tussen cultuur en technologie ziet. Dr. Marieke de Mooij, Cross Cultural Communication Consultant, zal ingaan op de invloed van cultuur op marketing & advertising van consumentenproducten.

Het symposium zal worden afgesloten met de intreerede van Prof.ir. Daan van Eijk. Hij zal ingaan op de vraag welke culturele aspecten samenhangen met productontwikkeling, in het bijzonder op het gebied van productgebruik en -beleving en de onderzoeksplannen op dit gebied verder toelichten.

Meer informatie?
Faculteit IO, TU Delft,
T: 015 278 3029,
E: cdd@io.tudelft.nl,
W: www.io.tudelft.nl/cdd