Gemeente Tiel


Tiel Oost Mehode Feestelijke opening speelplek Matzkaplein Tiel

Op vrijdag 8 december 2006 om 16.00 uur opent wethouder Vermeulen de speelplek op het Matzkaplein in Tiel. Bewoners van het Matzkaplein en omgeving hebben de speeltuin grotendeels zelf gerealiseerd, nadat zij hiervoor een bijdrage hadden gekregen uit de Tiel Oost Methode.

De herinrichting van de speeltuin is één van de dertien plannen van de Tiel Oost Methode die uitgevoerd worden. In dit project heeft de gemeente, mede dankzij een financiële bijdrage van de provincie 175.000 euro beschikbaar gesteld voor plannen van wijkbewoners om Tiel Oost leuker, gezelliger, schoner en veiliger te maken. De bewoners hebben 51 plannen ingediend, er zijn verkiezingen gehouden en de dertien gekozen plannen worden door de bewoners zelf, met ondersteuning van de gemeente, uitgevoerd. Spelen op het Matzkaplein eindigde bij de TOM-verkiezingen op de elfde plaats.

De bewoners van Tiel Oost hebben in de Tiel Oost Methode de speelgelegenheden in Tiel Oost flink uitgebreid. De volgende speelplekken zijn of worden gerealiseerd met behulp van de Tiel Oost Merhode:

* Gouvernestraat/Bruijnisstraat

* schoolplein Bakkerstraat

* Nachtegaallaan

* Matzkaplein

* bij gebouw TKV in de Meeuwstraat.

Lees mer informatie over de Tiel Oost Methode.

stuur naar een bekende stuur naar een bekende Laatst bijgewerkt: 04 december 2006