Universiteit van Tilburg

Universiteit van Tilburg 5 december 2006

Netwerk Algemene en Kwantitatieve Economie (NAKE) viert 20 jarig bestaan met symposium

Rick van der Ploeg keynote spreker

Op vrijdag 8 december 2006 wordt in de Domkerk te Utrecht het symposium gehouden ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van het Netwerk Algemene en Kwantitatieve Economie (NAKE). De topeconomen Rick van der Ploeg (European University Institute, Florence) en Charles Noussair (Universiteit van Tilburg) zijn de twee keynote sprekers.

In zijn lezing, getiteld Decision-Making Under Uncertainty When Pay-Offs are Negativ, zal Charles Noussair ingaan op de link tussen economie en psychologie. Rick van der Ploeg zal in zijn lezing getiteld A Guide to Reform of Higher Education: A European Perspective het universitaire onderwijsstelsel in Europa onder de loep nemen. Om Amerikaanse universiteiten te kunnen evenaren moeten Europese universiteiten meer met elkaar concurreren, stelt Van der Ploeg.

Het Netwerk Algemene en Kwantitatieve Economie (NAKE) is een samenwerkingsverband van zes Nederlandse universiteiten (Radboud Universiteit Nijmegen, Rijksuniversiteit Groningen, Universiteit Maastricht, Universiteit van Tilburg, Universiteit Utrecht en Wageningen Universiteit) en de organisaties CPB en LEI. Het doel is het verzorgen van graduate onderwijs op het vakgebied van de algemene en kwantitatieve economie. Naast het reguliere onderwijsprogramma verzorgt NAKE ook een jaarlijks congres alsmede workshops waar internationale topeconomen optreden.

Het symposium start om 14.30 uur. Aansluitend is er een receptie en diner (voor genodigden) in het Academiegebouw Utrecht.

Directeur van het NAKE is hoogleraar Economie Jenny Ligthart. NAKE-voorzitter is professor Lex Meijdam. Beiden zijn werkzaam op de Universiteit van Tilburg, sinds 1999 de thuisbasis van het NAKE.

Noot voor de Pers
Na afloop van het symposium (om 17.45 uur) wordt er bij voldoende belangstelling een persmoment georganiseerd met de mogelijkheid om vragen te stellen aan Jenny Ligthart en de symposiumsprekers. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Astrid van Hemert, secretaresse NAKE (06-18096053, nake@uvt.nl). Persberichten van de UvT staan op www.uvt.nl/persberichten. Meer informatie over NAKE vindt u op www.nake.nl

UvT Persbericht