Ingezonden persbericht


Chris van der Drift in actie tijdens A1GP Indonesië

Sentul, Indonesië - Aankomende vrijdag 8 december kruipt Chris van der Drift achter het stuur van de Nieuw-Zeelandse A1 Grand Prix bolide tijdens de vijfde ronde van de A1GP World Cup of Motorsport seizoen 2006/2007 op het Sentul International Circuit te Indonesië. De 20-jarige coureur uit het Zuid-Hollandse Zevenhuizen bijt voor het team de spits af tijdens de rookie sessies. Van der Drift verzamelt waardevolle informatie dat het team gebruikt om de auto van de juiste afstelling te voorzien.

Van der Drift, afkomstig uit Nieuw-Zeeland waar hij twaalf kart kampioenschappen op zijn naam schreef, woont sinds enkele jaren in Nederland en heeft ook de Nederlandse nationaliteit. Afgelopen seizoen eindigde Van der Drift als runner-up en beste rookie in zowel het Noord Europees kampioenschap als het felbevochten Eurocup Formule Renault 2.0 met JD Motorsport. Eind augustus van dit jaar maakte Van der Drift kennis met de A1 Grand Prix op het circuit van Silverstone (Groot-Brittannië), waar hij voor het eerst de 550 pk sterke 'Black Beauty' van A1 Team Nieuw-Zeeland aan de tand voelde. Afgelopen maanden kwam de autocoureur ook in actie met de GP2 bolide van Trident Racing en werkte hij diverse testsessies af bij RC Motorsport uit de World Series Formule Renault 3.5. Nu staat de rookie trainingen van de A1 Grand Prix te Indonesië op het programma, waarin hij zich onder andere kan meten met de leider in het kampioenschap Nico Hülkenberg.

Chris van der Drift: "Het is goed om weer in de auto te rijden, tevens op een andere baan dus dat maakt het erg uitdagend. Ook al kan ik niet veel ronden rijden, het zal zeker een goede ervaring zijn. Hopelijk kan ik genoeg indruk maken zodat het team mij wellicht de kans geeft om een race te rijden. Voor de rest zullen we zien wat er gaat gebeuren. Ik kan niet wachten!"

Chris wordt dit jaar ondersteund door:
Racing Pool
Valvoline
National Meats Ltd
BMW Ekris
Sparco

--