Univé verzekeringen

ZWOLLE, 7 december 2006

p e r s b e r i c h t
10)

Abe Lenstra centraal in Univé-commercial

Hij had rijk kunnen worden bij buitenlandse voetbalclubs, maar Abe Lenstra koos voor het spel en bleef bij sc Heerenveen. Het is dezelfde drijfveer die Univé, de verzekeraar zonder winstoogmerk, met de Friese club verbindt. De vertaling hiervan is te zien in de nieuwe commercial van de coöperatieve verzekeraar, tevens hoofdsponsor van sc Heerenveen.

De commercial is vanaf 8 december te zien rondom de samenvattingen van sc Heerenveen in 'de Westrijden' op Talpa. Filmmateriaal uit de jaren 40 en 50 tonen de magie van Abe Lenstra in die tijd. Het levert schitterende beelden op uit lang vervlogen tijden, maar ook Abe lopend in zijn oude voetbaltenue in zijn eigen stadion anno 2006. Ondanks de geheel nieuwe insteek, zet Univé bewust de lijn voort van haar eerdere commercials en is de boodschap 'geen winstoogmerk' centraal gebleven. Ook deze keer is de voice over van Peter Tuinman en ziet de kijker een gebouw als laatste beeld. Nu echter geen Onderlinge-kantoor, maar het Abe Lenstra-stadion met daarop de lichtreclame van Univé.
Univé Verzekeringen sponsort sc Heerenveen sinds 2001. Zowel de uitstraling als de commerciële mogelijkheden van de voetbalclub maken de keuze voor de verzekeraar makkelijk. In de commercial is te zien dat de twee partners nog meer raakvlakken hebben. Abe Lenstra, de voetbalheld van Friesland, werkte in dezelfde geest als Univé: zonder winstoogmerk.
Univé werkte voor de nieuwe commercial samen met VosLibert Communicatie. CCCP nam de productie voor haar rekening.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

- Joke de Boer, Univé Verzekeringen, 038-4278922 of 06- 2255 9852

Univé Verzekeringen is een coöperatieve verzekeraar en behoort tot de middelgrote verzekeringsmaatschappijen in Nederland. Zij werkt zonder winstoogmerk. Univé biedt brand-, zorg-, schade-, en levensverzekeringen tegen concurrerende premies en heeft een verzekeringsrelatie met ruim 1,3 miljoen verzekerden. In totaal telt Univé circa 3.100 medewerkers. Ongeveer 1.600 daarvan zijn werkzaam bij de vestigingen in Zwolle, Alkmaar, Heerlen en Assen; circa 1.500 bij de 35 aangesloten Onderlingen verspreid over 150 vestigingen in Nederland.