Gemeente Almelo

Vrijdag 8 december: officiële opening Cruyff Court Heracles Almelo Veld

Cruyff court (2).jpg
Op vrijdag 8 december openen wethouder Van Broekhoven, Jan Smit (Heracles Almelo) en Carole Thate (directeur Cruyff Courts KNVB Velden) het Cruyff Court Heracles Almelo Veld in de Schelfhorst in Almelo. Een Cruyff Court is een multifunctioneel sportveld, eigenlijk een moderne invulling van het aloude trapveldje. Het veld ligt bij de Protestants-Christelijke basisschool De Telgenborgh, naast Everlo 12. Trapveldje
Een Cruyff Court is een multifunctioneel sportveld, met daarbij alle voorzieningen zoals banken, verlichting, toegangspaden, hekwerk en verhardingen. De aanleg van het veld is mogelijk gemaakt door de stichting Cruyff Courts KNVB Velden (CCKV) en de Gemeente Almelo. Een Cruyff Court is een moderne invulling van het aloude trapveldje dat vroeger te vinden was in veel buurten en wijken van steden. Door de jaren heen zijn trapveldjes vaak opgeofferd aan verstedelijking en uitbreiding. Hiermee kwam ook de belangrijke sociale functie van sport en ontspanning voor de jeugd onder druk te staan.

Initiatief
Het initiatief voor het Cruyff Court Heracles Almelo Veld ontstond naar aanleiding van het wijkactieplan Schelfhorst. In dit plan stond onder andere dat er meer voor de jeugd georganiseerd moest worden. In de Schelfhorst wonen veel jongeren van uiteenlopende afkomst. Met de aanleg van dit Cruyff Court wil de Gemeente (samen met CCKV) jongeren de mogelijkheid bieden om op een eigen plekje in de wijk te sporten. Jongeren kunnen spontaan op het veldje spelen, maar er worden ook allerlei sportactiviteiten op georganiseerd. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om school- en straatvoetbaltoernooien, activiteiten in samenwerking met amateurvoetbalverenigingen, maar ook met Heracles Almelo en G-voetbaltoernooien voor de jeugd, dus voor elftallen van gehandicapte jongeren.

Het Cruyff Court Heracles Almelo Veld is een welkome aanvulling op het veld van de Richard Krajicek Foundation. Met dit soort initiatieven worden ook thema's als sociale verantwoordelijkheid, integratie en samen spelen onder de aandacht van de jeugd gebracht. De uitvoering van sportieve activiteiten zal plaatsvinden onder auspiciën van het sportbuurtwerk.

Kunstgras van Ten Cate Thiolon
De Cruyff Courts KNVB Velden zijn voorzien van Thiolon Grass® van Ten Cate. Ten Cate Thiolon is Founding Partner van de kunstgras Cruyff Courts. Als partner van het eerste uur heeft zij bijgedragen aan het concept en de standaard specificatie voor de kunstgrasvelden. Deze velden worden gebouwd op basis van het kunstgrassysteem dat Ten Cate levert; Thiolon Xtreme® grasvezels, Thiolon® Infill Pro en Thiobac® Backing. Ten Cate Thiolon levert naast kunstgras voor de Cruyff Courts ook het kunstgras voor diverse voetbalclubs in de eredivisie.

Programma
12.30 uur : Ontvangst genodigden in de Colckhof (Den Alerdinck 2, Almelo)
13.00 uur : Officiële opening
13.15 uur : Openingswedstrijd met medewerking van spelers Heracles Almelo
13.30 uur : Start voetbaltoernooi
15.30 uur : Prijsuitreiking