Ingezonden persbericht


Nieuwsbrief Hand in Hand 2006 - 7

Nieuwsbrief 7 - Inzamelingsactie Hofstad Heldring
Zes klassen uit de eerste en tweede klas van de Hofstad Heldring middelbareschool te 's-Gravenhage hebben de afgelopen twee maanden hun best gedaan om geld in te zamelen voor 'Hand in Hand 2006'.

Door bij familie, vrienden en kennissen een kleine bijdrage te vragen voor de projecten die GHRD realiseert in Nepal voor kindvluchtelingen hebben de scholieren samen een bedrag van maar liefst ? 1200,- (twaalfhonderd euro) weten op te halen. In de aula van de school hebben een leerling die het meest heeft opgehaald, Ashna Sewgobind, en de directrice, Karina Baarda, namens deze schoolklassen een cheque overhandigd.

Op deze manier geeft de school aan dat zij het belangrijk vindt om scholieren sociaal maatschappelijk te activeren. Ook is door deze actie duidelijk geworden dat kinderen met de juiste stimulans tot veel in staat zijn. Het getoonde enthousiasme en inzet van deze school is een voorbeeld voor andere scholen.

Als dank en blijk van waardering voor de kinderen, leraren en directie van deze school heeft GHRD een certificaat uitgereikt.

Sponsoring (Hand in Hand benefietconcert)
GHRD heeft de sponsormogelijkheden van Hand in Hand ondergebracht in een 5-tal pakketten. Wanneer u GHRD wilt sponsoren (financieel of in natura), neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Overzicht van de sponsorpakketten Hand in Hand

Veiling schilderijen
Ieder jaar van Hand in Hand veilt een bekende Nederlander schilderijen die speciaal voor Hand in Hand door kinderen worden gemaakt. Tijdens de editie van 2005 werd de veiling met veel succes verzorgd door Yvonne Swaans, zakenvrouw van het jaar 2005 en oprichtster van Direct Wonen.

Samira Bouchibti
Dit jaar zal Samira Bouchibti de veilinghamer voor GHRD ter hand nemen. Samira heeft ervaring opgedaan als journalist / programmamaker, presentator en schrijfster en gaat zich nu als PvdA-parlementslid inzetten voor echte veranderingen... GHRD is blij dat zij bereid is haar bijdrage te leveren aan Hand in Hand 2006.

Montessorischool Leidschenveen
Een aantal ouders van de Montessorischool Leidschenveen zijn betrokken bij Global Human Rights Defence. Voor onze organisatie hebben kinderen van de bovenbouw een schilderij gemaakt. Het schilderij is vervolgens geveild en heeft 1000 euro opgebracht ! De opbrengst van het schilderij gaat naar een project voor Buthanese vluchtelingen.

Openbare Basisschool Valckesteyn
"Beste mensen, De reden dat ik mee heb gedaan aan dit project voor kindvluchtelingen in Nepal is, dat ik hoop dat het bijdraagt aan een veiliger en gelukkige toekomst voor de kindvluchtelingen. Eigenlijk zouden alle kinderen overal ter wereld een veilig onderdak moeten hebben zoals wij dat kennen. Een veilige plek waar je kunt schuilen, slapen, eten en gelukkig kunt zijn, daar heeft ieder kind recht op en dit project draagt daar hopelijk een steentje bij. Ik ben blij dat ik er aan mee heb mogen doen.

Groetjes Eva van den Tol."
Aanmelden / reserveren
GHRD hoopt dat velen dit kinderbenefietconcert willen meemaken. Heb je nog geen reservering gedaan; meld je dan snel aan. Hier moet je bij zijn!. Aanmelden / reserveren Hand in Hand 2006

Wil je meer weten?
Wil je meer lezen over 16 december, de foto's bekijken van eerdere edities of speeches en presentaties downloaden.. werk je bij of weet je een bedrijf of organisatie die GHRD financieel of door diensten zou willen ondersteunen of wil je GHRD meehelpen in de realisatie van haar doelen.. meld je dan via onze website en wij nemen snel contact met je op: Naar de website van GHRD (http://www.ghrd.org/handinhand)