Politieberichten Heuvelrug, 09.20 uur

Utrecht, 08-12-2006

Geweld op straat

WIJK BIJ DUURSTEDE Een 20-jarige man uit Wijk bij Duurstede is in de nacht van donderdag op vrijdag aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging dan wel mishandeling.

Omstreeks 01.30 uur kreeg de politie een melding van een vechtpartij. Het slachtoffer fietste over het Kostverlorenpad toen hij een groepje mensen zag lopen op het fietspad. Toen hij wilde passeren kreeg hij plotseling een elleboogstoot in zijn gezicht. Vervolgens werd hij door meerdere personen geslagen en geduwd.

Toen de agenten arriveerden, zagen ze meerdere personen wegrennen. De agenten gingen er achteraan en konden de 20-jarige man aanhouden. Hij is meegenomen naar het bureau voor verhoor.

Snelheidscontrole

DOORN Het Verkeershandhavingsteam van de Verkeerspolitie heeft donderdag een snelheidscontrole gehouden op de Leersumsestraatweg. Tussen 12.45 en 14.45 uur passeerden 370 voertuigen de radar. Daarvan reder er zes te hard. De hoogste snelheid die werd gemeten bedroeg 90 kilometer per uur, waar een snelheidslimiet geldt van 80 kilometer per uur.