Politieberichten Stad Utrecht, 09.30 uur

Utrecht, 08-12-2006

Vechtende jongens aangehouden

UTRECHT - De politie heeft ter hoogte van het Smaragdplein donderdagavond vier personen aangehouden omdat zij met elkaar aan het vechten waren.

Omstreeks 21.40 uur kreeg de politie diverse meldingen dat er gevochten zou worden ter hoogte van het Smaragdplein. Ter plaatse troffen agenten een groep jongeren aan die met elkaar aan het vechten waren. In eerste instantie werd het de politie niet duidelijk waar de ruzie omging. Meerdere agenten moesten er aan te pas komen om de vechtende jongeren uit elkaar te halen.

Uiteindelijk keerde de rust terug en werden drie jongens - 15, 16 en 20 jaar allen uit Utrecht en een 17-jarig meisje uit De Meern aangehouden. Allen werden voor verhoor meegenomen naar bureau. Het is de politie nog niet helemaal duidelijk waar de ruzie omging.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT - Op de Nieuwe Houtenseweg werd donderdagavond een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Tijdens de surveillance zagen agenten omstreeks 22.10 uur een bestuurder een vreemde manoeuvre uithalen op de Zevenwouden. De bestuurder trapte vol op de rem bij het zien van een voorbijganger. De man werd aangesproken op zijn rijgedrag. De agenten roken bij de 37-jarige man uit Houten een sterke alcohollucht. Na een eerste blaastest bleek dat de man te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 705 ug/l uit. De man kon zijn rijbewijs inleveren en werd met een proces-verbaal en een rijverbod van acht uur naar huis gestuurd.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT - Bij een winkel aan de Vondellaan heeft de politie donderdagavond een man aangehouden omdat hij een diefstal had gepleegd.

Personeel van de winkel zag omstreeks 19.10 uur dat een man zich verdacht gedroeg. Uiteindelijk werd gezien dat de man flessen sterke drank meenam zonder deze eerst af te rekenen. De 31-jarige man uit Utrecht werd aangehouden en aan de inmiddels gewaarschuwde politie overgedragen. Hij werd voor verhoor ingesloten op het bureau.

Beroving

UTRECHT Op de Amsterdamsestraatweg is donderdag 7 december een vrouw beroofd van haar mobiele telefoon door twee jongens op een zwarte bromfiets.

Omstreeks 17.30 uur liep de vrouw al bellend over de Amsterdamsestraatweg ter hoogte van de Hubert Duyfhuysstraat richting het centrum. Uit deze straat kwam een brommer met twee opzittenden rijden. Zij stopten op de kruising en bleven daar even wachten.

Toen de vrouw weer doorliep, voelde zij even later een klap tegen haar oor en werd haar mobiele telefoon uit haar handen gerukt. De brommer met de twee opzittenden, twee jongens van zon 14 jaar oud, reden weg over de Amsterdamsestraatweg richting Maarssen. De politie is op zoek naar eventuele getuigen van deze beroving. Zij kunnen contact opnemen met het Straatroofteam van de politie Utrecht, telefoon 0900-8844.