Persberichten 08/12 ochtend

Regio, 08-12-2006

Lisse Aanrijding tussen twee personenautos Op de Heereweg in Lisse zijn op donderdag 7 december, rond 15.15 uur, twee autos op elkaar gebotst. Een 24 jarige vrouw uit Amsterdam reed over de Heereweg in de richting van de Marconilaan. Zij wilde parkeren in een vak langs de weg en verminderde snelheid. Een automobilist achter haar, een 19 jarige man uit Lisse, zag te laat dat zij afremde en botste achterop. Door de kracht van de botsing had de vrouw last van haar nek en hoofd zij is per ambulance overgebracht naar het Diaconesse Ziekenhuis in Leiden.

Alphen aan den Rijn Huiselijk geweld De politie heeft op donderdag 7 december, rond 21.30 uur, een 31 jarige man uit Alphen aan den Rijn aangehouden op verdenking van het mishandelen van zijn 18 jarige vriendin uit Alphen aan den Rijn. De Alphense is na de mishandeling naar buiten gegaan waar zij door een buurtbewoner werd opgevangen en welke de politie belde. De politie heeft de verdachte in de woning aan kunnen houden en overgebracht naar het politiebureau waar hij ingesloten is. De politie zet het onderzoek voort.

Boskoop (Poging) Inbraken De politie is een onderzoek gestart naar een poging tot inbraak en twee voltooide inbraken. Op donderdag 7 december, rond 18.50 uur, kreeg de politie de melding dat er ingebroken werd in een woning aan de Mendelweg. Getuigen hoorden gestommel in een huis van de buren waarna zij een kijkje zijn gaan nemen. Door geluid te maken zijn de verdachte(n) vermoedelijk gevlucht. De politie is ter plaatse gekomen en zag dat er in een naast gelegen huis ook geprobeerd was in te breken.

s Nachts kreeg de politie de melding van een alarmcentrale dat er ingebroken werd in een bedrijf aan de Overslag. Ter plaatse bleek het raak te zijn. Via de voorzijde van het pand bleken de dader(s) het pand binnengedrongen te zijn. Uit het pand is vervolgens een geldbedrag weggenomen.

Haastrecht Snelheidsovertredingen De politie heeft op donderdag 7 december in de ochtend in Haastrecht op de Bredeweg een snelheidscontrole gehouden. Op deze weg mag maximaal 50 km/u gereden worden. In totaal heeft de politie 40 bekeuringen uitgeschreven aan snelheidsovertreders. De hoogst gemeten snelheid lag op 78 km/u.

--- einde berichten ---