Politieberichten Eemland zuid, 10.00 uur

Utrecht, 08-12-2006

Controle fietsverlichting

AMERSFOORT De politie heeft donderdag op de Fazantenstraat en de Meridiaantunnel gecontroleerd op fietsverlichting. 32 Fietsers kregen een bekeuring.

Gewond bij verkeersongeval

LEUSDEN Een 27-jarige automobiliste uit Utrecht is donderdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding op de Rijksweg A28 ter hoogte van Leusden. De vrouw moest omstreeks 14.45 uur plotseling remmen voor haar voorligger. Daarop raakte ze in een slip en belandde met haar auto tegen de vangrail. Een 45-jarige Leusdenaar die achter haar reed zag het ongeval gebeuren en kon haar nog ontwijken. Een 24-jarige Rotterdammer die daarachter reed, kon de auto van de vrouw niet meer ontwijken en reed achterop. Vanwege nekklachten van de vrouw moest ze door de brandweer uit haar auto worden gehaald, waarna ze per ambulance naar het ziekenhuis is gebracht.

Winkeldief aangehouden

AMERSFOORT Een 23-jarige Amersfoorter is donderdag aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Personeel van een winkel aan het Sint Jorisplein zag de man even voor 21.00 uur wegrennen en ging achter hem aan. Hij bleek enkele kledingstukken te hebben weggenomen. De politie nam de verdachte over en trof in zijn bezit een grote betonschaar, nog meer nieuwe kledingstukken en nieuw gereedschap aan. Onderzocht wordt of deze eveneens van winkeldiefstal afkomstig zijn. De verdachte is ingesloten voor verhoor.

Achterop vrachtwagen gereden

ACHTERVELD Een 57-jarige automobilist uit Achterveld is donderdag gewond geraakt toen hij op de Hessenweg achterop een vrachtwagen reed. Tegen 00.00 uur kreeg de politie een melding van het ongeval. De chauffeur van de vrachtwagen, een 52-jarige man uit Groessen, reed langzaam omdat hij een huisnummer zocht. De Achtervelder had dat te laat in de gaten en reed tegen de oplegger. De man is met een snee in zijn voorhoofd en kneuzingen per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.