Politieberichten Lekstroom, 09.45 uur

Utrecht, 08-12-2006

Bromfietser gewond

VIANEN Een 16-jarige jongen uit Vianen heeft donderdag 7 december zijn been gebroken bij een val met zijn bromfiets.

De politie kreeg omstreeks 09.25 uur melding van het ongeval. De jongen had waarschijnlijk een bocht verkeerd ingeschat, ging onderuit en botste met zijn been tegen een lantaarnpaal. Omstanders verleenden al eerste hulp toen de politie ter plaatse kwam. Gewaarschuwd ambulancepersoneel heeft de jongen overgebracht naar het St. Antoniusziekenhuis.

Aangehouden voor bedreiging

NIEUWEGEIN Voor het bedreigen van een vrouw, is een 28-jarige man uit Nieuwegein aangehouden.

De vrouw liep vrijdag 8 december omstreeks 03.35 uur op de Passage ter hoogte van het postkantoor. Zonder aanleiding benaderde een haar onbekende man haar, maar de vrouw liep weg richting het tram- en busstation. Plotseling pakte de man haar vast en dreigde hij geweld tegen haar te gebruiken. De vrouw liep verder, belde 112 en riep de hulp van een voorbijganger in. Die hield de man aan de praat tot de politie kwam. De 28-jarige man is aangehouden voor bedreiging.

Onder invloed
IJSSELSTEIN Een 41-jarige man uit IJsselstein is vrijdagmorgen op de Meester Abbink Spainstraat aangehouden voor rijden onder invloed. Hij werd omstreeks 03.25 uur gecontroleerd door surveillerende agenten en had te veel gedronken. De ademanalyse op het politiebureau wees uit dat hij 485 ug/l in zijn lichaam had. Hij kreeg een rijverbod van vijf uur en proces-verbaal is opgemaakt.