AutoRai

Eerste Kia ceeâd rolt van de productielijn in Slowakije

(12/8/2006)
De eerste Kia ceeâd modellen, bestemd voor klanten in Europa, hebben de productielijn verlaten in de volledig nieuwe fabriek van Kia in Zilina, Slowakije. Teneinde dit historische moment in de ontwikkeling van Kia feestelijk te vieren werden de eerste autoâs vandaag officieel âuitgezwaaidâ door de heren Euisun Chung (Kia Motors Corporation President en CEO) en Jan Slota (Burgemeester van Zilina). Zij werden daarbij terzijde gestaan door een enthousiast publiek bestaande uit medewerkers van Kia, speciaal uitgenodigde vipâs en de heer John Humphrey (Senior Vice President International Operations) van het internationaal automobiel onderzoeksinstituut JD Power & Associates.

âVandaag is echt een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van Kia als een belangrijke autoproducent,â aldus Jean-Charles Lievens, Senior Vice President Kia Motors Europe, in zijn toespraak tijdens de ceremonie in Zilina. âDe introductie van de Kia ceeâd zorgt voor een enorme opwaartse waardering van de kwaliteit van het merk Kia. De hoogste standaards op technologisch gebied, plus de Europese vormgeving en het beoogde kwaliteitsniveau zijn van toepassing op ieder aspect van de eerste Kia ooit, die in Europa is ontwikkeld en gefabriceerd. Wij weten dat de Kia ceeâd veruit onze beste propositie ooit is in het zwaarbevochten C-segment.â

Na het uitzwaaien van de eerste autoâs namen Kia Motors Slovakia (KMS) medewerkers en onderdelenleveranciers voor de productie van de ceeâd deel aan een âkwaliteits belofte ceremonieâ waarbij zij toezegden de beste kwaliteitsautoâs ter wereld te produceren volgens het KMS kwaliteitshandvest. Van oktober 2005 tot juli 2006 hebben meer dan 600 KMS medewerkers een intensieve training gevolgd in Korea om de kwaliteit van de ceeâd te kunnen garanderen.

Speciaal ontworpen voor Europese klanten markeert de Kia ceeâd een belangrijk keerpunt in de geschiedenis van Kia. De Kia ceeâd vijfdeurs hatchback is een volledig nieuwe auto voor het C-segment en de reeks, bestaande uit vijftien verschillende modellen, zal Kia duidelijk profileren in het zwaarst bevochten marktsegment van Europa. De ceeâd biedt de consument een unieke reeks voordelen in een stijlvolle verschijningsvorm.

De fabriek in Zilina vertegenwoordigt een investering door Kia van â¬1 miljard en de productiefaciliteit zal een nieuw referentiepunt zijn voor voertuigkwaliteit en
âproductiviteit. Wanneer de fabriek volledig operationeel is, zullen er 100 autoâs per jaar per werknemer worden geproduceerd. Tevens zullen nieuwe standaards worden gecreëerd voor de bescherming van het milieu. De oprichting van deze fabriek zorgt voor 10.000 banen in deze regio en Zilina zal uiteindelijk een optimale jaarproductie hebben van 300.000 autoâs, waarvan iedere maand 12.500 ceeâd modellen.

Dankzij enkele van de meest geavanceerde productietechnieken ter wereld zal de fabriek in Zilina er voor zorgdragen dat de ceeâd een duurzaam product van hoge kwaliteit zal zijn en Kia zal haar vertrouwen bestendigen door iedere ceeâd een revolutionaire garantietermijn van zeven jaar / 150.000 kilometer mee te geven.

De zeven jaar garantie van de Kia ceeâd is geen stunt, maar een langdurige verplichting van het bedrijf jegens haar klanten. De garantie is vrij en overdraagbaar aan volgende eigenaren, onder voorwaarde dat de auto op de juiste wijze is onderhouden. De Kia garantie is de âbesteâ garantie voor nieuwe autoâs die ooit in Europa door welke autofabrikant ook is aangeboden, waarbij gedurende vijf jaar garantie op de volledige auto wordt verleend en nog eens twee jaar op de aandrijflijn. Het is het meest duidelijke statement voor het vertrouwen van Kia in de kwaliteit, de duurzaamheid en de betrouwbaarheid van Kia producten die in Europa worden geproduceerd.

In geheel Europa zal de Kia ceeâd modelreeks haar klanten een maximale keus bieden â drie benzinemotoren en twee dieselmotoren â met vermogensafgiftes die variëren van 90 tot 143 pk, vier uitrustingsniveaus (X-pect, X-tra, X-ecutive en X-clusive), vier interieur concepten, drie dashboard console bekledingsstijlen en twaalf buitenkleuren.

Aan het eind van volgend jaar zal er ook keuze zijn uit drie carrosserievarianten. De productie van de vijfdeurs ceeâd âsporty wagonâ zal in augustus aanvangen en die van de driedeurs ceeâd âsporty hatchâ in december 2007.

Gedurende de komende twaalf maanden zal de introductie van de ceeâd modelfamilie de meest complete belichaming zijn van de drie belangrijkste merk kenmerken van Kia â kwaliteit, betrouwbaarheid en dynamiek.