AutoRai

Ongekende luxe voor Skoda Octavia en Superb L&K

(12/8/2006)
Skoda presenteert twee nieuwe topmodellen: de Skoda Octavia en Superb L&K. De letters L&K staan voor de achternamen van de oprichters van het merk, Vàclav Laurin en Vàclav Klement. Traditiegetrouw kunnen deze Skodaâs rekenen op een riante uitrusting en het gebruik van verfijnde materialen, oftewel comfort van het hoogste niveau. Wanneer je als autofabrikant je topmodellen vernoemt naar de oprichters, dan kun je niet met alleen een paar badges aankomen. Daarom pakt Å koda echt uit. Zowel de Octavia als de Superb Laurin & Klement krijgen een zeer uitgebreide uitrusting mee en ademen een chique sfeer uit.

Octavia L&K
De Octavia, leverbaar als vijfdeurs Hatchback en als Combi, wordt in de L&K-versie voorzien van luxe details zoals verlichte portiergrepen in het interieur, bekend van de Superb, lichtgrijze lederen bekleding met gestanst L&K-logo, Piano Warnish Black sierlijsten in portieren en dashboard, een met leder bekleed stuurwiel en elektrisch verstelbare en verwarmbare voorstoelen. De Octavia Combi voorzien is van Sunset, extra donker getinte achterportierramen en achterruit, de achterruit van de Hatchback heeft een zonnerollo. Aan de buitenzijde is de Octavia L&K herkenbaar aan speciale 17 inch lichtmetalen velgen, , uitlaatsierstuk en metallic lak. Extra comfort komt van het audiosysteem âAudienceâ met geïntegreerde cd-wisselaar voor zes cdâs, ook geschikt voor MP3, parking distance control voor èn achter en een instrumentenpaneel met overzichtelijk maxiDOT-display. ESP met Hill Hold Control - dit voorkomt terugrollen bij wegrijden op steile wegen
- en Xenon-verlichting met koplampsproeiers waarborgen de veiligheid.

Meerprijs
De meerprijs voor dit uitgebreide L&K-pakket ten opzichte van de Elegance-uitvoering bedraagt ⬠5.500,00 voor de Hatchback en ⬠5.600,00 voor de Combi.. De Octavia L&K biedt keuze uit twee motoren: de 2.0 FSI 110 kW-benzinemotor en de 2.0 TDi 103 kW-dieselmotor. Beide krachtbronnen zijn zowel handgeschakeld als met Tiptronic automaat verkrijgbaar. De handgeschakelde motorvarianten van de Combi zijn leverbaar met een permanente vierwielaandrijving.

Superb L&K
Het is geen eenvoudige taak om het vlaggenschip van Å koda, de Superb , op een nog hoger luxe- en comfortniveau te brengen. Met een aantal subtiele aanpassingen op het gebied van uitstraling en uitrusting is Å koda er toch in geslaagd om, op basis van de Elegance-uitvoering, een echte Superb L&K te ontwikkelen. Speciale houtinleg in dashboard en portieren, Lounge Step vloermatten en lichtgrijze lederen bekleding met gestanst L&K-logo benadrukken het chique karakter dat de Superb van nature al heeft. Daarnaast wordt het comfort verhoogd door extraâs zoals verwarmbare voorstoelen en achterbank, een multifunctioneel stuur met bediening voor radio en cruise control, voorbereiding voor handsfree telefoneren, radio/cd/MP3-speler, elektrisch schuif-/kanteldak, parking distance control aan voor- en achterzijde en ESP bij de viercilinder motoren. De Superb L&K is verder herkenbaar aan speciale 17 inch lichtmetalen velgen, de aero-ruitenwisser, het uitlaatsierstuk en metallic lak.

Meerprijs
Ten opzichte van de Elegance-uitvoering bedraagt de meerprijs van het L&K-pakket ⬠4.810,00 voor de viercilinder motoren en slechts ⬠4.350,00 voor de zescilinder motoren, omdat deze versies standaard al zijn voorzien van ESP. In de loop van december zijn beide modellen bestelbaar.