Veel behoefte reductie en besparing energieverbruik

Fosag

Schilders- en onderhoudsbedrijven willen graag ondersteuning bij het terugdringen van hun energieverbruik. Men wil betere informatievoorziening over inkoop van energie en mogelijke kostenbesparingen op nagenoeg alle gebieden van verbruik.

Dat blijkt uit het laatste Ondernemerspanel, het digitale kwartaal-onderzoek van FOSAG. Ook blijkt uit het onderzoek dat zo'n 30% van de bedrijven niet precies weet wat het aandeel van het energieverbruik is in hun totale omzet. Iets meer dan 60% geeft aan dat dit aandeel bij hen minder dan 5% van de omzet bedraagt. Bij 2% van de bedrijven is dat meer dan 10%.

FOSAG gaat naar aanleiding van deze gegevens het Energiecentrum voor Midden- en Kleinbedrijf vragen om de bedrijven te helpen in de reductie van energiekosten en
-verbruik. Dat dit onderwerp actueel is, blijkt uit het feit dat de 'groot-energieverbruikers' als metaalconserveringsbedrijven binnen FOSAG al werken met het programma Meerjarenafspraak Energie-efficiency (MJA2) van Senternovem. Bijna 80% van de deelnemers aan dit programma heeft een betere besparing weten te realiseren door de overdracht van kennis, informatie, advies en ondersteuning.

Daarnaast biedt FOSAG al twee jaar lang direct energiekosten-voordeel door de samenwerking met Energie:Direct, de energiemaatschappij die gegarandeerd de laagste prijs in de markt aanbiedt en daarmee 11% per maand aan elektriciteitskosten bespaart. Leden kunnen hiervoor terecht op de website van FOSAG.


------------
EINDE BERICHT

-------------

Noot redactie /